Dievcata vedeli by ste mi poradit, ci mame narok na kompenzaciu na benzin, syn je ZTP, ma parkovaci preukaz a preukaz TZP s doprovodom. Kedze zacne navstivovat SZS, a to robi denne cca 50 km, ci ma zmysel ziadat o pridavok na beznin? K tomu navstevuje 4 x mesacne logopeda, co je tiez 20 km tyzdenne, Ak mate skusenosti s tym, mohli by ste mi prosim poradit, co napisat do odovodnenia ziadosti? Ci stacia len prejazdene km na jeho potreby? dakujem
inak ten prispevok je asi 36€ myslim na mesiac presnu sumu neviem ale do 40 € to bude , to nebudeš mat že ti preplatia všetok benzin
nemusia ti ho vôbec dat pokial zvlada cestu mhd/vlakom
budu to brat že ako doporovod a opatrovak je dostatočné
môžeš kludne požiadat ale nemusíš dostat, za pokus nič nedáš neschvalili pas dietatu čo dochadazalo do školy, terapie, a ked šiel rano do školy natrieskanou primestkou ani nemusel lebo bol cely čas pod lavicou nemalo vôbec ako vyznam aj tak neuznali ani na odvolanie
ale skus
@sara07 presne ako píše.
Teta ma chorého malého, začal chodiť asi až v 4 rokoch, dovtedy im to platili ale keď bol na operácii a začal chodiť, povedali ze dokáže prejsť na mhd a zobrali im ten príspevok. Pritom na tu zastávku co bežný človek prejde asi za 5m ide 20 minit lebo ho nôžky bolia.
@rachel36a Ano to mame, tiez je autista. Mam spravu ze je odkazany na individualnu prepravu kvoli nepredvidatelnemu spravaniu
Aj my sme tak mali, schvalili mi OP, auto, a vsetky kompenzacie...som bola riadne prekvapena
Potrebujes mat v prvom rada v sprave od odborneho lekara ze je odkazany na individualnu prepravu, ci uz z fyzickeho hladiska alebo psychickeho. Ak takuto spravu nemas, tak nepochodis aj keby ste dochadzali 1000 km. Mne teraz ndavno schvalili, a to chodi do skoli v meste, ale mal od pedopsychiatra ze je odkazany na individualnu prepravu. Syn je autista