Nárok na kompenzáciu

27. aug 2021

Dievcata vedeli by ste mi poradit, ci mame narok na kompenzaciu na benzin, syn je ZTP, ma parkovaci preukaz a preukaz TZP s doprovodom. Kedze zacne navstivovat SZS, a to robi denne cca 50 km, ci ma zmysel ziadat o pridavok na beznin? K tomu navstevuje 4 x mesacne logopeda, co je tiez 20 km tyzdenne, Ak mate skusenosti s tym, mohli by ste mi prosim poradit, co napisat do odovodnenia ziadosti? Ci stacia len prejazdene km na jeho potreby? dakujem

rachel36a
27. aug 2021

Potrebujes mat v prvom rada v sprave od odborneho lekara ze je odkazany na individualnu prepravu, ci uz z fyzickeho hladiska alebo psychickeho. Ak takuto spravu nemas, tak nepochodis aj keby ste dochadzali 1000 km. Mne teraz ndavno schvalili, a to chodi do skoli v meste, ale mal od pedopsychiatra ze je odkazany na individualnu prepravu. Syn je autista

sara07
27. aug 2021

inak ten prispevok je asi 36€ myslim na mesiac presnu sumu neviem ale do 40 € to bude , to nebudeš mat že ti preplatia všetok benzin
nemusia ti ho vôbec dat pokial zvlada cestu mhd/vlakom
budu to brat že ako doporovod a opatrovak je dostatočné
môžeš kludne požiadat ale nemusíš dostat, za pokus nič nedáš neschvalili pas dietatu čo dochadazalo do školy, terapie, a ked šiel rano do školy natrieskanou primestkou ani nemusel lebo bol cely čas pod lavicou nemalo vôbec ako vyznam aj tak neuznali ani na odvolanie
ale skus

tehotna40
27. aug 2021

@sara07 presne ako píše.
Teta ma chorého malého, začal chodiť asi až v 4 rokoch, dovtedy im to platili ale keď bol na operácii a začal chodiť, povedali ze dokáže prejsť na mhd a zobrali im ten príspevok. Pritom na tu zastávku co bežný človek prejde asi za 5m ide 20 minit lebo ho nôžky bolia.

autor
28. aug 2021

@rachel36a Ano to mame, tiez je autista. Mam spravu ze je odkazany na individualnu prepravu kvoli nepredvidatelnemu spravaniu

rachel36a
28. aug 2021

Aj my sme tak mali, schvalili mi OP, auto, a vsetky kompenzacie...som bola riadne prekvapena