ahojte 😊
rada by som sa opytala ohladom invalidneho dochodku.
Som cerstvy onko pacinet, zajtra idem na prvu chemo.
Tento mesiac mala dcera 3 roky. rodicak mi konci ( verim, ze pandemicky bude pokracovat )
nakolko uz nemam pracovny pomer tak nemam narok na PN. mam vobec na nieco narok? 🙈 alebo ostava cakat kym sa vyliecim a nastupim do prace?
dakujem pekne za vsetky info
@martinkatinka dakujem ❤️
Musis mat aj roky odpracovane pre narok na ID, nielen diagnozu, odporucam obratit sa na SP.
@roberta000 odpracovanych mam 9 rokov 😊 a dovolat sa do SP je v tejto situaci velmi zaujimave. SP sa odvolava na lekara a lekar na SP. preto som skusila napisat sem 😊 dakujem
Tlacivo na ID vydava SP, to tlacivo vypise vseobecny lekár a prilozi k tomu lekarske nalezy, takze treba kontaktovat SP, aby zaslali tlaciva pre lekára
@roberta000 Dakujem ❤️
Podaj si o ID v každom prípade, bez ohladu na to, kolko máš odpracovaných rokov, Ved ked maš napr. 30 rokov, nemôžeš mať odpracovaných 25... Zároveň si podaj aj o ZTP, na všetko máš nárok, už počas liečby. Cim skor, tým lepšie. Aj ked budeš čakať niekolko mesiacov, na plné vybavenie, ale vyplatia ti všetko od toho dňa, kedy si to podala.
@karpina jedna z podmienok na priznanie ID su aj odpracovane roky...
@roberta000 Ak niekto ochorie vo veku 18 alebo 22 rokov, logicky, ešte nemá odpracované žiadne roky, kedže študuje, podla teba nemá nárok na ID? Ak má aj postihnuté dieťa, v 18 rokoch života, má udelený ID. Myslíš, že postihnutý občan, ktorý nepracoval, nemá nárok na ID?
@karpina je to rozdelené do kategórií podľa rokov koľko máš mať odpracované. Ty to splnas
@1andrea111 Presne ako píšeš, ale odpoved asi patrila autorke témy.
@karpina nebudem ta s tebou dotahovat, je to rozdelene podla veku, informácie najdes aj na www.socpoist.sk, pekny den.
Ahojte, mala by som otázočku
Môžem si vybaviť invalidný dôchodok, keď niesom vedená v Sociálnej poisťovni? Okrem toho som aj osobná asistentka ale mám iba 91 hodin asistencie mesačne,, vďaka za každú odpoveď
Na tvojom mieste by som podala ziadost o ten invalidny. Tazko povedat v akom stadiu si a vzdy zalezi aj na pridruzenych problemoch.
Kazdopadne, zelam vela sily to zvladnut.
A doplnim, skus podat aj ziadost na ZTP.