Nárok na dovolenku počas materskej a nárok na podporu

27. aug 2020

Pekny večer, zaujímalo ma, či mi vznikol nejaký nárok na dovolenku počas materskej. Ú zamestnávatela som robila na živnost dva roky a posledne 3 mesiace pred materskou ma zamestnal na TP na dobu neurčitú. Ide mi o to, že plánujeme druhé dieťa ale žiaľ nedarí sa na a mne v januári už končí RD ale viem, že pracovný pomer bude zruseny lebo zamestnávateľovi sa nedarí kvôli corone. Čítala som niekde, že ak vznikne nárok na dovolenku, tak je dobre odpracovať jeden deň a zvyšnú dovolenku si dat preplatiť a potom by vyšla dobre podpora v nezamestnanosti, len neviem ci teda mam nárok na dovolenku.. Ďalšia vec co ma trápi je, že ak by sa nám zadadilo až počas dávky v nezamestnanosti budem mat nárok na matersku?

Ďakujem Vám všetkym za odpovede

rachel36a
27. aug 2020

Ano budes mat narok na dovolenku za cas co si bola na MD...a nie nebudes mat narok na materske ak otehotnies v dobe ked budes nezamestnana, pretoze nebudes splnat podmienku aktivneho poistenia, ani OL

autor
27. aug 2020

@rachel36a ďakujem ti pekne za odpoveď 🙂

mogaa
28. aug 2020

@rachel36a ak chceš maximálnu podporu , po skončení RD si dať Dohodu o skončení PP a čerpať dovolenku 1deň a ostatná dovolenka preplatiť....ale zamestnávateľ s tým nemusí súhlasiť - preto je to dohoda o skočení PP - čiže musia s ňou súhlasiť obe strany....

autor
28. aug 2020

@mogaa jemu to vadiet nebude len musím zistiť ci mi vznikla nejaká dovolenka počas materskej lebo viem ze tu co som mala som vyčerpala celú, každopádne ďakujem za odpoveď 🙂

rachel36a
28. aug 2020

@mogaa to asi patrilo autorke prispevku 😁