Ahojte, nenasla som tu nic podobne, viete mi niekto poradit ci je pravda ze podla noveho Zakonnika prace staci dosiahnut vek 33 rokov k tomu, aby ste mali narok na dovolenku 25 dni? Dozvedela som sa takuto informaciu, ale neviem to nikde na nete najst, tak neviem ci je to pravda... Dakujem 🙂
no mne prave mzdarka povedala ze mi chyba vydokladovanych par mesiacov a ze narok budem mat az januar 2012 a nechce sa mi tie doklady zhanat 😝 😅 tak by ma takato zmena zakona potesila 😀 lebo predtym si musel splnit aj podmienku 15 rokova odpracovanych (a tu ja vdaka tym par mesiacom nesplnam 😝 )
33r a 15 odpracovaných rokov 😉
tak to vraj bolo do 1.4.2011 a odvtedy sa to meni, aspon ja mam taku informaciu... teda to hovori mzdarka v jednej firme a druha hovori ine, tak som z toho jelen...
@libka1
"novy" ZP resp. navrhovane zmeny este neboli schvalene - poslednykrat bol novelizovany z. 48/2011 a boli tam nejake zmeny ohladom MD a RD - nieco ucinne k 1.4, nieco k 6.6. ... ale ho stihnu schvalit do konca roka je otazne.... tak zatial stale plati 33 rokov veku a 15 odpracovanych...
pripadne si skoc do SP, nech Ti daju vypis poistnych dob - vacsina zamestnavatelov to akceptuje namiesto zapoctovych listov
@adrioska - narok na tyzden dovolenky navyse mas uz v tom roku, v ktorom podmienky splnis- takze aj ked ma narodeniny az v decembri 2011- narok mu vznikne uz od januara 2011
@libka1 Ahoj, no neviem ako je to v zakone, ale moj muz bude mat 33 v dec. a uz ma na paske 25 dni dovolenky. Ked sa pytal uctovnicky, ci je to v poriadku (lebo my sme poculi nieco ine), tak ona mu povedala, ze ona s tym nic nerobila, ze to jej tak program vyhodil, takze zrejme je to tak aj podla zakona a budes mat aj Ty narok uz na 25 dni dovolenky. 🙂