Nárok na dovolenku 25 dní po 33 rokoch života

libka1
19. jún 2011

Ahojte, nenasla som tu nic podobne, viete mi niekto poradit ci je pravda ze podla noveho Zakonnika prace staci dosiahnut vek 33 rokov k tomu, aby ste mali narok na dovolenku 25 dni? Dozvedela som sa takuto informaciu, ale neviem to nikde na nete najst, tak neviem ci je to pravda... Dakujem 🙂

adrioska
19. jún 2011

@libka1 Ahoj, no neviem ako je to v zakone, ale moj muz bude mat 33 v dec. a uz ma na paske 25 dni dovolenky. Ked sa pytal uctovnicky, ci je to v poriadku (lebo my sme poculi nieco ine), tak ona mu povedala, ze ona s tym nic nerobila, ze to jej tak program vyhodil, takze zrejme je to tak aj podla zakona a budes mat aj Ty narok uz na 25 dni dovolenky. 🙂

libka1
autor
20. jún 2011

no mne prave mzdarka povedala ze mi chyba vydokladovanych par mesiacov a ze narok budem mat az januar 2012 a nechce sa mi tie doklady zhanat 😝 😅 tak by ma takato zmena zakona potesila 😀 lebo predtym si musel splnit aj podmienku 15 rokova odpracovanych (a tu ja vdaka tym par mesiacom nesplnam 😝 )

titkovamiriam
20. jún 2011

33r a 15 odpracovaných rokov 😉

libka1
autor
20. jún 2011

tak to vraj bolo do 1.4.2011 a odvtedy sa to meni, aspon ja mam taku informaciu... teda to hovori mzdarka v jednej firme a druha hovori ine, tak som z toho jelen...

ianitka
20. jún 2011

@libka1
"novy" ZP resp. navrhovane zmeny este neboli schvalene - poslednykrat bol novelizovany z. 48/2011 a boli tam nejake zmeny ohladom MD a RD - nieco ucinne k 1.4, nieco k 6.6. ... ale ho stihnu schvalit do konca roka je otazne.... tak zatial stale plati 33 rokov veku a 15 odpracovanych...
pripadne si skoc do SP, nech Ti daju vypis poistnych dob - vacsina zamestnavatelov to akceptuje namiesto zapoctovych listov
@adrioska - narok na tyzden dovolenky navyse mas uz v tom roku, v ktorom podmienky splnis- takze aj ked ma narodeniny az v decembri 2011- narok mu vznikne uz od januara 2011