Žienky ahojte chcem sa opytat v septembri bude 1rok co som na Pn s toho dôvodu ze sme zacali podstupovat umele oplodnenie predtym som dola 1rok zamestnana v maji mi budu uz vkladat oplodnene vajíčko cize moze sa stat ze sa ujme na prvy krat na co mam teda pravo v tehotenstve na aku davku? Dr. Mi povedala ze na nič iba ked sa narodí na tych 270€
@2861994 Presne tak ako ti bolo povedane, po narodeni rodicovsky prispevok 270eur, pridavky na deti to je okolo 20eur a jednorazovy prispevok pri narodeni dietata.
Skoda, ze si bola cely rok na PN, neviem aku ste mali situaciu, ale pri procese IVF nie je nevyhnutne byt vkuse na PN, skor je vynimka byt kvoli tomu vkuse skor na PN.
@2861994 Aha pockaj, tebe PP trva? Tak potom mozes mat narok na matersku, ja som to najprv pochopila tak, ze si rok pracovala, PP skoncil a tak si isla na PN.
Ak ti PP stale trva, tak bude dolezite vediet aky bude termin porodu, cize ked uz budes tehotna, tak napis a podla toho uvidime ci ti to vyjde.
@2861994 Na stranke socialnej poistovne je vsetko vysvetlene https://www.socpoist.sk/dobrovolne-poisteny/55168s
Nie som si ista ci sa mozes prihlasit aj teraz pocas PN, treba si to precitat vsetko.
Ak otehotnies tak len ma rodičovský prispevok po narodeni dieťaťa ca 270 e