Baby môj ex sa snažil požiadať o dávku v hmotnej núdzi (nejakých smiešnych 55eur) a pani na UPSVaR mu povedala, že nemá nárok, lebo ho spoločne posudzujú so mnou. Má to logiku? Nemáme spoločné bydlisko, každý má trvalý pobyt inde , nežijeme spolu a ani nie sme spolu, rozišli sme sa! Ako dôvod mu oznámila, že naše spoločné dieťa nie je výlučne iba v mojej starostlivosti (ešte som to nestihla vybaviť od rozchodu). Vraj keď to budem mať súdne dané, môže požiadať. Nie je to nejaká haluz??? Veď s nami nežije! Už ste také dačo počuli alebo je to aj nejakom zákone podchytené?
@xlucia
neboli sme manželia, takže by sa to nemalo tak brať, nie? a preboha, nestraš ma 🙂 mám čo robiť aby som uživila naše dieťa nieto ešte jeho ....
@ivetka2007 Ty potrebuješ mať súdne určené výživné na dieťa, vtedy ti ho budú vyplácať zálohovo a vymáhať od otca dieťaťa ak by ti neplatil. Toto viem isto.
@ivetka2007 manzelia maju vzajomnu vyzivovaciu povinnost aj po rozvode niekolko rokov, myslim ze 5. tak pozor, aby si ho nakoniec nezivila ty.