ahojte baby, potrebujem od Vas radu. Mam 28 mesacnu dcerku a chceli by sme druhe dieta. Moc sa nam nedari a ked sa zadarilo tak som potratila uz trikrat a doktori mi radia aby sme si dali pauzu. Mala som zmluvu na dobu urcitu do augusta 2013. Dcerka pojde od septembra tohto roka do skolky a ja ostanem nezamestnana. Chcem sa spytat, ci materska sa rata do odpracovanych rokov ked nemam este odpracovane 2 roky aby som dostala podporu v nezamestnanosti a ak by sa mi po roku podarilo otehotniet a nebudem zamestnana alebo aj skor tak dostanem matersku na tych 8 mesiacov alebo nejaky prispevok. Dakujem za rady
Narok na podporu nemas.ja som tak isto od juna nezamestnana teraz na rd.ak ti neplynie pracovny pomer musis si vycerpat nezestnanecke do dvoch rokov.
Chcela som napisat nezamestnanecke
Ako nezamestnana dostanes RP a pridavky,
@inulienka11dakujem...a to nezamestnanecke je kolko prosim ta?
@mata2014 No podľa mňa myslela podporu - a na tú nárok nemáš ako píšeš, iné "nezamestnanecké" neexistuje. 😉
@inulienka11 Ona si nemá čo čerpať, nakoľko nemá nárok.....nesplnila podmienky - neviem teda, čo tu "splietaš" - podpora-chápem,...čo to je "nezamestnanecké"?
@inulienka11 a ked sa ti narodilo dieta tak si poberala matersku? Mala si narok? Ci hned rodicovsky prispevok od statu tych 200 eur?
@mata2014 ja som mala narok na matersku lebo som mala odpracovany dostatocny pocet dni.
@mata2014 Ak nebudeš zamestnaná a nesplníš podmienky nároku na MD, tak budeš mať nárok len na RP a rodinné prídavky od narodenia dieťaťa.