Nájomný vzťah

mon_soon
22. feb 2017

Dobrý deň, predala som byt k 28.2. Všetky tri strany sme sa jasne dohodli (mailom) že ďalšie bývanie si dohodne nájomca s novým majiteľom. Najomca teda odo mňa nedostal písomnú výpoveď. Nový majiteľ však zrazu vyhlásil že byt nutne k 1.3. Potrebuje ale najomca sa nechce vysťahovať kým neuplynie výpovedná lehota (1.4.). Nový majiteľ tvrdí že je to môj najomca a 1.3. Sa do bytu sťahuje. Ako to riešiť? Hrozí mi niečo? Ponúkla som aj finančnú kompenzáciu ale nový majiteľ odmietol. Ďakujem

1104
22. feb 2017

Neviem ti pomoct ale ...
Ja som si precitala " najomny vrah" uz mi asi sibe 😀 😀

oli18
22. feb 2017

ak si predala byt aj s nájomníkom je logické, že si s nim mala písomne ukončiť nájomný vzťah. viac ti poradiť neviem, je to zložitá situácia

mon_soon
autor
22. feb 2017

Čo je logické už teraz viem,naivne som sa domnievala že sa bavím s dospelými ľuďmi ktorí sa vedia dohodnúť...ale to mi teraz nepomoze plakať nad rozliatym mliekom

stardust
22. feb 2017

Cas ist spat...nazov temy som citala: Najomny vrah 😀

helsinka
23. feb 2017

@stardust aj ja 😂 skoro mi oči vypadli.

helsinka
23. feb 2017

@mon_soon vždy vsetko písomne a doporučene. Ale skus sa opýtať nejakeho pravnika.

lija22
23. feb 2017

pravnikov najdes na fb skupina opytaj sa pravnika. skus, je to tam velmi aktivne

momi1_1
23. feb 2017

@mon_soon tak j to aj tvoja chybe, lebo na takéto veci a papierovačky si treba dávať záležať a hlavne pozor. Mala si to mať všetko vopred nachystané a hlavne podpísané. Teraz vlastne nemáš poriadne žiaden doklad

skyahiah
23. feb 2017

@mon_soon nezavideniahodna situacia. Teoreticky to podchytene mas - mailovou komunikaciou, aj to je dohoda. Ked uz vsak nastalo to co nastalo, tak si riadne pozri najomnu zmluvu, ake tam mas podmienky ukoncenia z tvojej strany, a ak sa da, tak HNED posli najomcovi pisomnu vypoved ku koncu februara.
Pokial v najomnej zmluve nemas ziadne sankcie za predcasne ukoncenie zmluvy alebo daco podobne, tak ti nic z toho nehrozi podla mna. Zalezi vsak ako mas koncipovanu tu zmluvu.

Kedze od 1.3. uz bude byt vo vlastnictve noveho majitela a ten v kupnej zmluve nic o najomnikovi nema a nema s nim ani najomnu zmluvu, tak ho moze vystahovat. Ked to mam sprosto povedat, uz to bude problem noveho majitela vyhodit najomnika, ked nechce odist.
Myslim, ze ani jednemu sa to neoplati riesit sudnou cestou, lebo to by urcite trvalo dlhsie ako ten jeden mesiac, co ostava do konca zmluvy.

skyahiah
23. feb 2017

@mon_soon prinajhorsom sa moze stat, ze kupujuci zrusi kupnu zmluvu z dovodu, ze mu nebol odovzdany byt v stave, ako ste si kupnou zmluvou dohodli - volny, bez najomika.