Ahojte, neviete mi prosim povedat ako postupovat resp. Co mozem robit.. ide o to, ze od 15.2.2022 do 28.2.2022 som bola na karantennej pn s covidom. Pn podana doktorom elektronicky na konci mesiaca som poslala zamestnavatelovi aj emailom aj postou papier na peniaze k pn i ziadost o karantennu pn ktoru vyplnam cez socialnu poistovnu. Prvycj 10 dni ma platit zamestnavatel ako nahradu mzdy no doteraz som nedostala ani cent, moj veduci tvrdi, ze papier dostali a poslal to na nase personalnr ale, ze zrejme ho oni stratili. Uz treti tyzden nic ine od neho necitam iba, pisal som na HR a cakam na odpoved.
Ty si este nedostala vyplatenu mzdu za februar? Nemocenske za prvych 10 dni je vyplatene spolu so zvyskom mzdy.
A na výplatnej páske za február máš čo? Však by ti chýbali dni v dochádzke kebyže to zamestnávateľ nenahodi.
A pozrela si si vyplatnu pasku poriadne?
Presne ako pisu zienky predo mnou, prvych 10dni plati zamestnavatel, mas ich vo februarovej mzde. Ak by to mzdarky stratili, tak co by ti nahrali do dochadzky? Mala by si tam absencie? alebo co? alebo by si mala riadne vyplateny mesiac ako keby si pracovala?
Pozri si vyplatnu pasku za februar a budes mudrejsia. PN sa nevyplaca samostatne, samostnatne chodi iba zo socialky.
Ja som bola predtym este od 1.2 do 14teho na ocr, cize som vyplatu ani nemala, viem, ze sa prvych 10 dni pn vyplaca vo vyplate. Ja som dostala pasku 11teho kde bola uvedene ciastka 0 eur.. odvtedy to riesim no zatial bez vysledku. Zo socialky mi prisla pn za zvysne dni normalne bez problemoc no od zamestnavatela nic.
Obrat sa na IP ak to do konca marca nebudes mat na ucte. Na paske nemozes mat nulu - jedine ak tam miesto kodu klasickej PN dali kod karantennej PN...vtedy to do dochadzky hodiny napocita, ale nemocenske vypise nulu - ten kod je vsak od 1.12.2021 neplatny (odvtedy je karantenna PN zrusena).
tak nepis na HR ale si tam zavolaj a necakaj.
A to ti nemalo prísť rovno s výplatou?