Bude problém ak si idem vybavovať nový OP az cca pol roka potom co som stratila starý? Stále som dufala, ze ho ešte nájdem, ze sa mi len niekde doma zapatrosil. Ide mi o to, že ak som ho naozaj stratila niekde vonku a niekto by ho zneužil, musim pri vybavovaní nového povedať pravdu, ze ho nemam uz pol roka.
Vo vlastnom zaujme či skôr rieš situáciu, lebo zneužitý OP je v prvom rade tvoj problém
Strata OP sa hlási hned ked ho do pár dni nenajdeš mala si ísť hned ked si staratila vonku hoci kto si môže vybrať paušál na mobil, môže si niekto na tvoje OP vybrať aj nejake peniaze od nebankoviek a narobiť si kopec problémov ktoré by si mohla riešiť na roky samozrejme že ti neuveria a zaplatiš pokutu.Ale zaraža má jedna vec ty si za pol roka nepotrebovala nikde sa preukazať OP.Ved úrady banky všade kam ideš na úrady sa musiš preukazať OP prepáč nepoznam ťa ale tvoje konanie je nezodpovedne .Už ked si do troch dni nenašla hned by som zahlasila staratu a aby ti vydali nový modli sa aby ti nič neprišlo platiť.Zo žiadných úradov.
Mne sa zdá že na zneužitie nebankoviek či iného není treba až dva doklady? Či? Není som si ista
a myslis, ze ti to uveria? doklad o strate ti vystavia s aktualnym datumom, ty mas povinnost po strate OP to bezodkladne nahlasit
ak ho uz niekto zneuzil, zial pojde to na tvoje triko