Chcela by som sa opýtať, dá sa nejako zabojovať (napr.na mestskom úrade, zastupiteľstve) proti nadmernému hluku z cesty? Ide o cestu 3.triedy, cez ktorú si kamióny skracujú cestu na smer Trenčín. Paradox je, že pre nákladnú dopravu bola nedávno opravená dvojprúdová rýchlostná cesta ktorá našu ulicu obchádza - ale táto cesta je zväčša prázdna a nákladná doprava naďalej chodí cez našu úzku cestu popred dom. Za nami je už len jedna obec a cesta ďalej vedie po neoficiálnej komunikácii ktorá ani nie je na mape cestnej siete. Hluk je 24hodinový, 7 dní v týždni, a okrem hluku cítiť aj otrasy (trasie sa stôl, brní schodisko, sklená výplň okien). Ľudia z ulice majú problém aj vyjsť z vlastného dvora, kvôli hustej premávke. Vetranie je takmer nemožné (hluk, veľké množstvo prachu), zaspať viem len so štupľami v ušiach (bez srandy). Keby je to hlavný ťah, snažím sa s tým zmieriť, ale ide o cestu 3.triedy a pokračovanie "skratky" vedie cez komunikáciu, ktorá je jednak chráneným banským územím (prepadávajúce sa podložie), nie je ani medzi oficiálnymi cestami (bez označenia na mape) a navyše je pre tieto autá dokončená nová cesta ktorá trasu predlžuje len o 5 km, ale je to dvojprúdová, rýchlostná cesta na to určená (neplatená). Viem s tým nejako pohnúť? Viete poradiť postup?Ďakujem.
obratit sa na mestskych poslancov, spisat peticiu, ziadat zakaz vjazdu nakladnych aut. bojujte, dostante to do medii. kamiony si nemaju co skracovat cestu, jasne, ze sa vyhybaju mytu.
@pribinak žiadosť na hygienu môže podať aj fyzická osoba?nemôže to urobiť len mestský úrad? trochu sa bojím aby neťahali za jeden koniec, ak sa im vec nebude chcieť riešiť...keby som si ja chcela dať urobiť meranie od firmy nie hygieny, stálo by to 700 eur, zisťovala som to. A tolko len tak nemám.
@ukulela ďakujem za povzbudenie, je to ozaj neznesiteľné. Skúsim možno aj médiá.
hygienici by mali zmerat hlucnost cez den a v noci, ak prekroci povoleny limit, neviem kolko je do decibelov, zanesiete vysledky na miestny urad a dopravny inspektorat
inak, dost pomaha medializovat taketo veci, napr. v reporteroch na stv