Ahojte, prišla som o prácu kde som bola jeden rok a predtym som bola študent. Podľa všetkého nemam nárok na podporu. Je niečo na čo mám nárok ? Alebo budem doma bez príjmu kym si niečo nenájdem?
@michaela567y ahoj, pozri si na nete, či máš nárok na SOS dotáciu.
Nesledujem to veľmi, tak neviem, či je to ešte aktuálne
mala by si narok na SOS dotaciu ale od 1.7. uz konci
to co ti pise @ivanka12311 to nie je pravda ... je treba 730 dni na podporu
@loginexistuje to nestíham už do 1.7?
@michaela567y mas nejaky prijem za jun 2021 ? ak nie tak este za tento jeden mesiac by si mohla poziadat .... ale od 1.7. proste SOS konci pre vsetkych
@loginexistuje mám, zmluva mi skončila v nedeľu.
@michaela567y tak potom nic ... jedine tie davky v hmotnej nudzi ale tam sa posudzuje domacnost ...
@loginexistuje hmm tak to nič, žijem s priateľom a ten zarába dobre
@michaela567y mala by si mať nárok na podporu ak nie, tak sa opýtaj na tú soso dotáciu, nie je to veľa, no ak to ešte platí tak to pokryje nejaké výdavky
@sims4 praveze musím mat odrobene dva roky, lenže ja som chodila do školy a potom som mala prácu na dohodu ktorá trvala len rok. Takze nárok tam nemam na podporu😞 SOS dotácia už konci ako mi povedala pani vyššie a mám ešte plat za polovicu júna takze to tiež nič..
V každom pripade by som išla na urad prace, ked si zaregistrovana plati zdavotnu za teba štat.
Na nič. Aj tá dotácia končí. No neviem ako to funguje ak ešte rýchlo si podáš žiadosť a schvália ti ju, či aspoň jeden mesiac nepošlú.. fakt neviem.
@ivanka12311 To si mýliš s materskou 🙂
@michaela567y neviem ako to je aké myslím si ak by si mala odrobene 270dni v roku mala by si mať nárok aspoň na tu podporu v nezamestnanosti.