Dobrý deň môžem sa opýtať teraz som skončila školu a mam 21 a 1ročne dieta mam nárok na hmotnú núdzu a príspevok na bývanie? Byvam s priatelom ktorý zaroby 900 a ja poberám len rodičovský príspevok a nevychadza nám to ďakujem za info
@megkud Ty ale nie si slobodná matka. Máš partnera.
@megkud nie si slobodná mamička. Na to pozor. Bývaš s priateľom, ktorý zarába. Slobodné matky sa starajú o deti samé. Tak ako ja a nemám nárok na nič. Jedine mám nárok pracovať.
🤣🤦♀️ mate príjem cez tisíc eur..ľudia žijú aj z menej peňazí....a už vôbec nie si slobodná matka
Partner nech si nájde lepšie platenú prácu. Ja zarobím viac a to pracujem na 7h. Mám dve deti a nemám problém finančne zvládať platiť účty a stravu, nájom s dvomi malými deťmi a to nemám naozaj žiadnu výpomoc od rodiny či štátu. Otca nemajú. Niekde robíte chybu a to veľkú.
ak by ste boli zosobaseni mali by ste narok na danovy bonus na manzelku.... takze manzelstvo by vam vynieslo viacej ako to ze si podla teba slobodna mamicka
@klarissa25
@chupakabra
@zuzanockamt ale áno, je slobodná matka. Veď nie je vydatá. Nie je osamelá matka. Nemýlte si pojem slobodná (to autorka je) a osamelá.
Autorka, určité výhody vedia získať osamelé matky. To sú také, ktoré žijú samé s dieťaťom/deťmi, nemajú partnera, nežijú ani s partnerom, ani s rodičmi, proste samé s deťmi. Ty síce si slobodná matka, ale žiješ s partnerom a máte v domácnosti príjem. Nemáš nárok na nič viac, ako čo dostávaš a v podstate dostávaš veľa - ešte si nič neprispela do sociálneho systému a už z neho dostávaš rodičovské a prídavky. Máš nárok ísť pracovať (dať dieťa do jaslí), nájsť si brigádu na čas, kedy je partner doma z práce.
@melanta v podstate pojem slobodná matka zákon nepozná. Buď žije v manželstve, partnerstve v spoločnej domácnosti či je osamelá matka. Slobodná je keďže nie sú pravdepodobne zosobášení. Ona žije s partnerom v spoločnej domácnosti a tak budú aj posudzovaní. Pojem slobodná matka jednoducho nemá definíciu , je skôr spájaný so správnym vyjadrením osamelá matka. Preto som sa vyjadrila, že ona slobodná matka nie je.
@megkud nie si slobodna mas druha, presne ako pisu zeny mate cez tisic eur ludia maju menej a nemaju narok na nic. Nie som tu od toho aby som sudila, ale v tvojom pripade ak mas mozmost nechat dieta rodine chod do prace.
@melanta Ide len o slovíčka. Nič to nemení na fakte, že nemá nárok na nič navyše.
Ajajajaj moja oblubena tema:
Prosim ked ste si v 20 rokoch urobili dieta mali ste si najprv spocitat co to bude stat. A co by ste si predstavovali ako pomoc predpokladam od statu... ( Byt,1000€ kazdy mesiac aspon 3 roky ) Co ste dali vy tomuto statu za tych 20 rokov napr...? Ale chapem zase tema na zabavenie sa...👍
prepac ale v com si slobodna mamicka? = sama bez partnera ?
Poberas rodičovský, takže nárok na hmotnú núdzu ti nevznikne.
@melanta ked uz sme pri tom:
zákon nepozná pojem slobodná mama. V právnych termínoch môžeme nájsť pojmy ako osamelá matka, osamelý rodič, osamelá poistenkyňa, osamelá žena, osamelá zamestnankyňa či nevydatá matka.
Vo všeobecnosti ide o ženu, ktorá nežije s otcom dieťaťa, nie je vydatá za otca dieťaťa, prípadne otec dieťaťa ani nie je zapísaný v rodnom liste dieťaťa.
Rodičovský príspevok, prídavok na dieťa a plat 900€.. žiadna hmotná núdza. Máš nárok ísť do práce a privyrobiť si..