Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako to vlastne je? Na koľko detí súbežne môže jeden rodič poberať daňový bonus. Poprípade ak jedno s býva v jednej domácnosti a druhe nieje stho istého vzťahu vopred ďakujem za odpoveď
Narok na bonus na deti ma aj manzel rodica. Cize, ak ste manzelia, tak mas narok na svoje deti aj na deti manzela. Resp. ten, kto si bude bonus uplatnovat. A pocet nie je obmedzeny. Podmienka je zitie v spolocnej domacnosti. Internat nie je porusenie podmienky. Ani iny trvaly, ci prechodny pobyt.
stručné zhrnutie: https://mzdygajdosova.sk/blog/daňový-bonus-na-d...
@ciernabrigita ďakujem
@luliu jejda prepáč zle som to napísala. Myslela som že môj partner má dieťa z druhou ženou. A ani spolu nikdy nežili. A ona je na RD. A môj partner poberá len na nášho spoločného syna DB. A ona sa domáha od neho DB. A to dieťa k nám vôbec nechodí a podla všetkého ani nikdy nebude. Hádam som to už napísala dobre. Ono zle sa to takto vysvetľuje 🤦♀️
@sudocek ak ta druha zena ma manzela, tak on moze poberat na jej dieta, ak ziju spolu, kedze ona je na RD. Otec zije s tebou a nie s nou. Takze on nemoze. Ked bude druha zena zamestnana, moze poberat ona.
@majka99999 nie nemá je sama s dieťaťom a jej rodičmi
@sudocek na toľko detí, koľko s ním býva v spoločnej domácnosti.