Ahojko, mam taky problém..
Firma v ktorej som pracovala, zmenila majiteľa. Samozrejme firma pokračuje ale nás prepustili, ešte pred tým než zmenili majiteľa.
Nevyplatili nám mzdy. Ako mám pokračovať, na koho sa mám obrátiť, ako postupovať? Volala som aj ich advokátke, ktorá má na starosti pravne veci firmy, ta s tým vraj nevie nič urobiť, len im posiela urgencie a výzvy na zaplatenie. Dlhujú nám za mesiac jún. Účtovníčka vraj urobila a nahrala výplaty do banky, len ten majiteľ ich neodoslal. Vôbec neviem na koho sa mám už obrátiť. Nemáte s tým niekto skúsenosť?
Hmmm to ste mali aj odstupne dostat...
@edithp nas znamy si najal vlastneho pravnika a ked mu do konca mesiaca neuhradilu mzdu nakracal s nim do firmy a vyplatili..ja by som riesila vlastnu pravnu pomoc skus pravnicku skupinu tu na mk, viem ze tu taka je alebo su fora s pravnym poradenstvom , ci navstivit centrum pravnej pomoci, zvyknu byt aj na urade prave pravni pracovnici..informuj sa kde sa da a jasne insperktorat prace, ale kym to osobne nevezmes do ruk a nepojdes si za tym , tazko s tymi zamestnavatelmi si uplatnit svoje..drzim palce
ja mam takuto skusenost, mojmu otcovi nevyplatili pri odchode do riadneho dochodku odchodne (nieco ako posledna mzda) majitel nereagoval, vykrucal sa, inspektorat prace nepomohol (stacilo ze majitel firmi cestne prehlasil ze sme take nic neziadali) az som na internete nasla, ze treba zaslat majitelovi predzalobnu vyzvu na uhradenie nevyplatenej mzdy, kolko, do kedy a na aky ucet, a ze ak tak neucini podate navrh na sud a bude musiet zaplatit okrem toho aj naklady sudu atd...a cuduj sa svete zabralo to, neposlal sice tolko kolko mal, ale aspon nieco..viac sa nam s nim nechcelo dotahovat...
@ivinkapink ahoj, prosím ťa nemáš vzor tej predžalobnej výzvy?
@fanny.fanny ahoj,pravdepodobne to bude ulozene u rodicov v pocitaci, lenze dnes som sa dozvedela ze musime byt desat dni v karantene,takze teraz sa tam nedostanem a nasi s pocitacom nevedia robit...tak ak ti to pocka tych desat dni, mozem to potom pozriet...alebo skus pogooglit, sorry
Firma funguje pod tým istým IČOM a DIČOM? Zmenilo sa aj niečo iné ako meno spoločníka firmy? Výplatnú pásku poslednú si dostala?
@ivinkapink ďakujem, všetko potrebné som nakoniec našla tu https://www.ip.gov.sk/ako-postupovat-vo-veci-ne...
@ivinkapink dúfam, že budete v poriadku 🙂 nám teraz končí 10 dní karanténa
@fanny.fanny dakujeme,nemyslim si ze sme chori, ale dcera to ma zo skolky, zavreli celu triedu a vsetky deti maju povinnu karantenu...uvidime... skor sa zblaznim s dvoma malymi detmi v byte 😀
@edithp podaj staznost na inspektorat prace, ale zzalez aj za akych podmienok vas prepustili , nie je to len o tom, ale peniaze by vam mali vyplatit