ahojte,
pri akych vybavovackach sa pouziva rodny list ?
je to nutne cisto iba pri svadbe ?
myslim, chcem moj usvadbu zatial utajit a neriesit verejne. chcem mat iba o dvoch svedkoch svadbu
na matrike mi robi kamoska, ktora je dost klebetna.
co si mozem vymysliet, naco potrebujem duplikat rodneho listu este ? cca ?dakujem
nechcem aby sa to pred svadbou rozkriklo totiz
Nemusíš jej hovoriť nič, proste ho chceš, originál si stratila.
@patka06 ja nemam vobec elektronicky obciansky, ja nezijem uz dlhsie na sk....
a vydavam sa v zahraničili...
@januska12323 ale aky dovod, preco ho chcem...vies..to je to, bude sa ma tamm vypytovat ako na krizovom vysluchu
na matrike ale asi budem musiet vybavit aj papier o tom, ze som slobodna..neviem co je to za papier, ale udajne aj ten treba
A treba to riešiť na tejto konkrétnej matrike? Mali by mať prepojené systémy.
Stratila som, chcem mať doklady komplet keby som potrebovala. A ty Zuzka ako sa máš, práca na matrike je dobrá baví ťa? Nevieš čo je s katarinou ?
@januska12323 no je napisane na strankac,h, ze musi to byt matrika v mieste narodenia, resp. byvania.
@cacianka hmm stratila som potvrdenie o tom, ze som slobodna ?:(
Ideš v zahraničí študovať a potrebuješ rodný a sobášny list. Sobášny nemáš, tak nech dá potvrdenie, že potvrdenie o stave slobodná nevydávajú, ak nebude stačiť, prídeš zas (a áno, keď ziadas o štipendium musíš dokladovať aj svoj stav)
@vroni to sa naozaj dava na zahranicne stipendia a studia aj rodny a sobasny list ?🙂)))))) to je celkom dobre toto
Áno, keď si vydatá, inak sa rátajú dávky. Potvrdenie o Tom, že si slobodná sa samozrejme nepýta, ale tak, pre istotu....
Požiadaj o RL elektronicky a máš po starostiach s klebetnicou
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...