Ahojte, prosím normálne reakcie bez dotahovania a hádok, ďakujem.
Mám 9 mesačné dieťa
Na čo všetko mám nárok ako slobodná mamička?
Viem že existuje aj niečo ako príspevok na bývanie máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem za každú odpoveď
Najskôr musíš mat poriesene výživné, ak je otec dieťaťa zapísaný v rodnom liste
Ak poberas RP, narok na hmotnu nudzu nemas.
Mas narok na RP, rodinne pridavky a alimenty od otca dietata.
Prispevok na byvanie - https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Presne tak. Rodičák, prídavky a výživné. Príspevok na bývanie je súčasť hmotnej núdze ktorá ti ale nevyjde keďže máš nárok na rodičák.
Keď ti skončí rodičovský a budeš nezamestnaná a budeš mať vlastný byt budeš mať príspevok na bývanie, musíš byť v hmotnej núdzi ( bez peňazí od otca dieťaťa) aby si dačo dostala,ja som mala, škôlku zadarmo, príspevok na jedlo v škôlke,na lieky, úľavu na komunálny odpad,ale to boli malé peniaxe, v roku 2012 som poberala cca 135e,mala som vlastný byt, no nájom som platila 100, žiadna sláva, musíš vybiť z muža výživné v sume presných nákladov na život dieťaťa
Príspevok na bývanie, aspoň pokiaľ ja viem, je cez úrad práce, ale to nemá nič spoločné s tým, či si slobodná mamička, alebo nie. Bratranec tak býval, poberal rok ten príspevok, pracoval však normálne, a musel mať aspoň prechodny pobyt na tej adrese. Inak nemáš nijaký mimoriadny nárok ako slobodná matka, klasika kočíkovne, materská, ak ti vyjde, a potom rodičak a prídavky. Možno príspevok v hmotnej núdzi, ale to neviem isto, ak máš rodičak, tak hmotná núdza ti asi nevyjde.
.