Ahojte baby stala sa taká vec že som stratila prácu a v okolí je veľmi ťažké nájsť niečo. Mám nárok na nejakú dávku okrem podpory keď žijem s rodičmi? ( bohužiaľ ani oni mi nevedia pomôcť finančné keďže nie sú na tom najlepšie, ja som im zatiaľ pomáhala finančne)
@klarissa25 áno skúšam,len mám 3 ročne dieťa a musím ju nosiť do škôlky a aj vyzdvihnúť....a zatiaľ kým nenájdem prácu potrebujem nejaké peniažky aby som mohla platiť účty a škôlku
v skolke je snad od rana do poobedia. mas casu najst si nieco aspon na 4 hod a hned budes mat aj pekny Danovy bonus ;)
a dieta ma asi otca, takze narok na vyzivne.
stat nemoze za tvoju situaciu a kazdy potrebuje peniaze.
Ak tam máš aj trvalý pobyt,bol by posudzovaný aj ich príjem. Teda zrejme okrem podpory,prídavkov na dieťa a výživného nemáš nárok na nič iné
Nemaš narok na žiadne davky žiadaj vyživne od otca dieťaťa
@bublinka1426 škôlku máme od 6 do 3, a tu v okolí nemám šancu sa zamestnať ani na 4 hodiny denne. Už som pochopila celé mesto všade som dávala životopis a zatiaľ nič. V inom meste tiež skúšam ale dajak sa mi nedarí nič nájsť čo by mi časovo vyhovovalo.
@pinguu123 preco mas vyzivne 50e???? Sup, zober pero a pis navrh na zvysenie. Hadam pan otec nie je bezdomovec? Ci si mysli, ze dieta papa iba prve 4 dni v mesiaci? Skus urad prace a davku v nezamestnanosti.
@stanulienkat 2x som to skúšala, 2x mi to odmietli keďže nemá taký príjem aby mi vedel viac platiť
@pinguu123 to nie je možné. 😕 Nemá tam niekoho známeho? Takýto príspevok by mal mat, ak zarába 250 v čistom, čo predpokladám že na Slovensku neexistuje.
Kazdy druhy mesiac by som pisala navrh.
@stanulienkat noo ako viem tak robí na čierno a je nahlásený na úrad práce ako nezamestnaný..neviem presne keďže nie sme v kontakte
@pinguu123 Ak máš výživné 50€ a nemáš nárok na podporu - dávku v nezamestnanosti, tak choď na UPSVaR a popros nech ti prerátajú nárok na pomoc v hmotnej núdzi. Vezmi so sebou aj rozsudok o výživnom a že ti bolo dieťa zverené. Nebudeš posudzovaná s tvojimi rodičmi, ty s dieťaťom už tvoríte vlastnú "domácnosť". Ale nerátaj s vysokou sumou + budeš musieť odrábať 32h mesačne aktivačné práce.
Billa - berie aj na brigády...
Hotel, Fastfood, Supermarket, pomocna sila v kuchyni.
Netreba rozmýšľať ci máš na niečo nárok...roboty je veľa. Len treba hladat