Na aký príspevok mám nárok?

14. dec 2021

Dobry den syncek ma v marci 3roky ale do skolky mi ho nezoberu od marca ze az od septembra.Chcem sa spytat ci mam narok na nejaky prispevok alebo ako to riesit nakolko na toho pol roka ho nemam skym nechat a do prace budem moct teda az najskor v septembri.

veronikaszabova
14. dec 2021

Bud na UPSVAR a vybrat podporu (ak mas narok), pripadne neplatene volno.
Ak netrva PP - osoba starajuca sa o dieta do 6r, pripadne UPSVAR
Narok na ziadny prisevok nemas.

Alebo sukromna skolka, nejaka starsia pani na strazenie...

kacena4
14. dec 2021

neplatenu rodicovsku aby da ti platili aspon odvody

alenah31
14. dec 2021

@veronikaszabova jedine tak ako píše @veronikaszabova @kacena4 štát bude za ňu platiť akurát zdr. poistenie - nič iné.

ukulela
14. dec 2021

Zial, na take vcisa mysli rok dopredu. Su skolky, kdberu aj 2r deti.

bublinka1426
14. dec 2021

@ukulela kazdy sa spoliehal na pandemicky rodicak asi zjavne ...

iwesska
14. dec 2021

Nemas narok na nic,iba na hradenie odvodov statom ako osoba starajuca sa o dieta do 6r.

mogaa
14. dec 2021

súkromná škôlka, opatrovateľka, striedanie sa s mužom/babkou pri dieťati....príspevok už chvalabohu žiadny, treba sa zariadiť ako tisíce iných žien v čase pred pandemickým rodičovským...

autor
14. dec 2021

Dakujem za odpovede 😊
A podaktore nesudte ked neviete,nik sa nespoliehal na pandemicky rodicovsky,aj ked uprimne ano v tomto pripade by padol vhod 😉 maleho som chcela dat do skolky od septembra lebo aj malu mi tak zobrali ked mala 2a pol no teraz riaditelka zamietla a ze az v januari tak reku ok dam od januara ale teraz mi povedala ze zoberu az v septembri.
Byvame na dedine je tu jedna skolka v dalsich dedinach alebo vo vedlajsom meste beru len ak mate trvaly pobyt tam takze tak
Len som chcela vwdiet ci nahodou nieje nieco na co by som mala narok nakolko nie mojou vinou dieta do skolky nejde.

veronikaszabova
14. dec 2021

Nie, nemas na nic narok

autor
14. dec 2021

@mogaa priatel chodi o 6 rano z domu a do 6 vecera pracuje takze tam sa nedá a babka dedo este pracuju,takze to vidim max na nejaku brigadu aspon v tie dni ked ma maminka(babka) volno nakolko robi dlhy kratky tyzden🙂 aspon ze ta zdravotka sa da ze budu platit

autor
14. dec 2021

@bublinka1426 nesud ked nevies 😉

bublinka1426
14. dec 2021

generalizujem. tot vsjo. a drzim palce.

autor
14. dec 2021

@ukulela myslela som nato skor riesila som to uz min rok v maji,no bolo mi povedane ze v januari zoberu a teraz ze nie az v septembri

veronikaszabova
14. dec 2021

""takze to vidim max na nejaku brigadu aspon v tie dni ked ma maminka(babka) volno nakolko robi dlhy kratky tyzden🙂 aspon ze ta zdravotka sa da ze budu platit""

Ak budes evidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, pracovat nemozes.

Ak budes evidovana na UPSVAR, odpracovat mozes len 40 dni za rok

ukulela
14. dec 2021

Obvolaj tie ine skolky. U nas berieme aj cezpolne deti.

bublinka1426
15. dec 2021

inac toto je dan tych co ziju na dedine, tie sa dost poslednu dobu rozrastaju a stat dako zabuda, ze zeny aj rodia. dokonca niektore nemaju ano vodicak zeby zbehli do vedlajsej dediny. celkovo to budovanie skolok je nula bodov a zakladny kamen urazu :(...tiez by som chcela vediet co robili zeny pred kovidom, ked nemali kam dieta dat,. drzim palce. viem ze doba je tazka ale vzdy sa musi najst dake riesenie

lesana25
15. dec 2021

Obrátiť sa aj na iné škôlky, na zriaďovateľa, porozprávať ešte raz s riaditeľkou.. Ženy,ktoré potrebovali umiestniť dieťa kvôli práci, aj keď na niekoľký pokus, obvykle nakoniec uspeli. Zvyšok sa radšej pýta na príspevky od štátu.

autor
15. dec 2021

Vsetkym vam dakujem 😊 u nas som to uz skusala proste nezoberu ho skor.vo vedlajsej dedine maju plny stav maju problem aj s umiestnenim deti z ich dediny a v najblizsom meste mi bolo povedane ze pokial nemam trvaly pobyt tak nezoberu ze maju vela deti aj na cakacke a uprednostnuju tie.tak uz len cakat kym ho zoberu v septembri a asi to urobim tak ze sa dam teda ze sa staram o dieta do 6rokov aby aspon tie odvody platili 😊 mam moznost s kamoskou nejake upratovania... Tak ked sa bude dat a bude mat kto byt s malym aspon privyrobim upratovanim.
Pekny dnik vsetkym a krasne sviatky ,a este raz dakujem za rady 😘

bublinka1426
15. dec 2021

super. nebudes sama co to takto poriesi. nech sa dari.

katarinastrickova1
17. dec 2021

Nárok máš na hmotnú núdzu ak nemáš ani ty ani muž príjem