Ahojte chcela by som sa opytat na co vsetko mam narok po narodeni dietata. Viem ze po odpracovani 270 kal, dni mam narok na matersku, inak ina rodicovsky 199,60€. Potom este jednorazove prispevky 151,37€ a po 28 dnoch narodeni dietata 678,49. Neviete mi poradit, ci mozem od statu ziadat este nejaky prispevky? A daju sa poberat davky v hmotnej nudzi spolu s prispevkom na dieta? Dakujem velmi pekne za pomoc 🙂
okrem standardnych prispevkov mas narok na vyzivne na dieta. 😉
Nárok na dávku v hmotnej núdzi na materskej pravdepodobne mať nebudeš...treba sa ísť dať posúdiť na ÚPSVaR po narodení dieťatka...tam ti vypočítajú z tvojho celkového príjmu, či máš nárok na dávku alebo nie (s touto dákou súvisí aj príspevok na bývanie a pod....a jednorazová dávka v hmotnej núdzi, kotrú poskytuje príslušný mestský úrad - no táto dávka je dobrovoľna a nie všetky mestá ju poskytujú)...ak si sama, tak máš nárok na výživné od otca dieťatka alebo na náhradné výživné z UPSVaR 😉
ahojte chcela by som sa spytat som v 8 tyzdni tehotna bude mi koncit zmluva ( na dobu urcitu )neviem ci mi este predlzi , z pracou to je biedne , ale hlavne co ma zaujima ze ci mi budu vyplacat matersku ak pojdem marodit alebo len rodicovsku tych 199 mam odpracovane vyse roka , vopred dakujem za skoru odpoved
ahoj,ano presne ako si napisala ak odpracujes tak normalne matersku vo vyske 65%z platu,a ak nie tak leen rodicovsky prispevok od zaciatku az do3rokov..🙂🙂A tie prispevky co si napisala +pridavky rodinne.. Davky v hmotnej nudzi?to neviem..