Na aké príspevky má nárok slobodná matka?

monika0609
27. jan 2016

Mam dcerku a tetaz bude mat rok a pol. Chcela by som sa spýtat na ake prispevky mam narok. Lebo som sa dopocula ze si mozem poziadat prispevky ako napr. Na byt.. Bola by som rada ak by som doatala odpoved. DAKUJEM

9lf9
27. jan 2016

Ak si slobodna matka tak dieta nema na rodnom liste uvedeneho otca, alebo mas dieta zverene sudom do starstlivosti a mas urcene vyzivne od otca dietata. Prispeovk na byvanie je sucast hmotnej nudze takze aby si nam mala narok musis splnat podmienky na hmotnu nudzu a aby si mala naork na prispevok na byvanie musis byt vlastni/spoluvlastnik bytu alebo domu, pripadne byt v najomnom vztahu podla obc. zakonnika, ale ak mas teraz RP a urcene vyzivne tak ti hmotna nudza urcite nebude vychadzat.

atika7
4. feb 2016

V hmotnej nudzi sa odpocitavaju vyzivovane osoby spolocnej domacnosti.ak byvas sama,daj si ziadost na upsvar,nemas co stratit. Prispevok na jednu osobu na byvanie je 56 eur na dve osoby 89. Dohodni sa kde byvas nech ti daju najomnu zmluvu. Vsetko sa da vybavit....len Troška treba tomu pomoct. Dalej mas narok na ochrany prispevok ak si na pna staras sa o dieta do 1roku zivota.