Ahojte, chcem sa opýtať. Mám kamošku, ktorá je slobodná matka a momentálne je bez práce. Dieťa jej navštevuje MŠ. Na čo všetko má nárok okrem výživného od otca dieťaťa? Prosím poraďte mi, lebo tu je strašne veľa článkov, no všetky sa týkajú mamičiek ešte na MD alebo RD alebo mamičiek čo sú ešte len tehotné. Ďakujem
@milka1978 od štátu na rod. prídavky....
@milka1978 "slobodna matka" je nic, dolezitejsi termin je osamela matka a to ona nie je, kedze nezije s dietatom sama, ale s rodicmi.
Ma narok na rodinne pridavky a spolu s rodicmi ich mozu posudzovat ako poberatelov davok v hmotnej nudzi alebo prispevku na byvanie, resp.dieta nemusi za urcitych podmienok platit skolne a stravu v MS...
Prvorade ale je, aby mala vysporiadane vyzivne, ak jej nestaci a otec ma vyssi zivotny standard, nech poda o zvysenie...
@milka1978 no tak na ÚP jej snáď povedali, či má alebo nemá nárok na podporu, čo sa týka dávky v hmotnej núdzi, nech sa páči voľne dostupné informácie http://www.upsvar.sk/tn/socialne-veci-a-rodina/...
ale keďže žije s rodičmi, ktorý nejaký príjem majú, tak asi skôr nič...
ako bolo už spomenuté, tak má samozrejme nárok na prídavky na dieťa...
no asi nič iné neostáva, len sa zamestnať...
@milka1978 základ je ten, že postavenie "slobodnej matky" ju neoprávňuje k ničomu navyše... je evidovaná na úrade práce? koľko má odpracované? s kým zdieľa spoločnú domácnosť?