dobrý deň. Viete mi niekto poradiť? Som evidovana na urade práce ako nezamestnaná.žijem s priatelom v jeho byte. Som slobodná. Nikdy predtým som nepracovala iba na dohodu. Momentálne nepracujem nikde. Som skoro v 4 mesiaci tehotenstva a zaujímalo by ma či mám nárok počas tehotenstva na nejaký príspevok od štátu. Poćula som že príspevok v hmotnej núdzi , ćo robí niečo cez 60 eur sa musí odpracovať. Platí to aj pretehotné? ˇakujem za každú odpoveď.Chcem byť múdrejšia pred návštevou úradu
sissy27 ved ako pise ma 29 ako je mozne ze nikdy nepracovala
Dúfam, že nemá nárok na nič.
Nechcem byť zlá... Ale keď niekto plánuje dieťa, tak nech si, preboha, aspoň niečo odrobi. Potom sa tu kopia diskusie, ako ľudia nemajú z čoho žiť, lebo nemá národ na MD a zas sa ide nadávať na systém. Nevravím,že ten systém je správny, ale šancu má každý... kam to spejeme....?
Musíš byť evidovaná na ÚP a takisto mať aj niečo odrobene aby si niečo dostala. Lenže spomenúť si na to vo 4.mesiaci.... ach jaj... Prepáč....
Zalezi aj na tom, kde mas trvaly pobyt nahlaseny, lebo ak u priatela, tak sa bude ratat aj jeho prijem, takze nedostanes nic. Ak mas trvaly pobyt u rodicov alebo sama, tak by si mala dostat davku v hmotnej nudzi je to okolo 60 eur, neviem presne. Od 4. mesiaca tehu je tam dokonca nejaky prispevok asi 13 eur k tomu, ale musis chodit na vsetky prehliadky k doktorovi. Inak teraz po novom sa rata do materskej aj praca na dohodu, ale musis mat odpracovanych 270 dni za posledne 2 roky pred porodom.
a po pol roku bude písať, ako sa tento pos..ný štát nevie postarať o mladé rodiny... A v prípade, že sa dožije dôchodkového veku a dovtedy nezmení svoj prístup, tak bude oči otvárať, prečo nemá nárok na dôchodok (resp. len sociálny)... veď chyba tohto štátu, nie? To, či budeme mať naň nárok my, čo celý život robíme, je druhoradé...
Ak uz ty nemozes pracovat, tak v prvom rade je povinnostou tvojho priatela, aby sa o teba postaral,az potom nastupuje stat. Ale ak nebyvas sama, tak asi na ziadne davk nedosiahnes.
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...
tu si môžeš naštudovať...
budeš posudzovaná spoločne s inými členmi domácnosti, z toho, čo si napísala, ťažko povedať, či ti vznikne nárok na dávku v hmotnej núdzi, ale pravdepodobne nie.. .
a nejdem sa radšej ani pozastavovať nad tým, že zasa niekto, kto nič nerobil, tak si nárokuje na pomoc od štátu a ešte sa aj bojí roboty... ach jaj...