Ahojte, váham či sa prihlásiť na pohovor,...
Bola by som odmeňovaná podľa Zákona 553/2003. Ide o prácu účtovníčky...no neviem sa dopátrať ako by sa mi započítavali odpracované roky. Mám odpracovaných 21 rokov ako sekretárka/asistentka,z toho som prvých 7 rokov robila aj účtovníctvo (jednoduché). Vysokú školu nemám .. Budú sa mi vôbec teraz v štátnej správe započítavať nejaké doterajšie roky, ked som mala celý čas na pracovnej zmluve "sekretárku" a nie "účtovníčku"? Ako sa to zisťuje vlastne v novej práci, že kolko rokov praxe mám?
Ale áno, započítajú. JE to na zamestnávateľovi, pokiaľ nejde o odbornú prax, max. 2 tretiny
@gemelos cudujem sa,ze ten zakon este nezrusili…pracovala som s nim,v podstate je na dohode so zamestnavatelom,ci ti uzna prax…aj personalistka povie,my sme zvacsa zaratavali vtedy,ak dotycny robil obdobnu pracu s obdobnou prac.naplnou…cize takmer vzdy,lebo po prve-brali sme ludi,co neboli mimo oboru a po druhe-v zmysle toho zakona su tak chabo nastavene platove triedy,ze sme prax museli zaratavat,aby sa to aspon nejako ukazalo na plate…(mozno sa nieco zmenilo?). Ja by som na pohovor sla a rovno sa to aj opytala…
Pravdepodobne ti nic neuznaju...