Muž sa nechce dať testovať. Musím byť v karanténe aj ja?

26. okt 2020

Baby, ked sa muz nechce dat testovat na covid tak v karantene budem musiet byt aj ja?? Kolko trva ta karantena? A prosim viete mi poslat link kde je to oficialne napisane? Ja to neviem nikde najst. Chcem si to vytlat a tresknut s tym muzovi po hlave 🤦dakujem

mimulaaa
26. okt 2020

Zatiaľ nie sú oficiálne nariadenia ani vyhlášky týkajúce sa času "po testovaní", t.j. po 1.11. Treba si počkať, kým vláda nejaké vydá, zatiaľ sú všetko ostatné len vydedukované dohady ľudí. 🙂

hipuska
26. okt 2020

Dnes mali zasadať tak uvidíme, či dajú dajake ďalšie usmernenie. Ale zatiaľ, ak by si bola pozit.musite byť obaja 10 dní.

A ako to je na Orave, kde už prebehlo testivanie (preeloklad, že to bude platiť aj pre zvyšok SR): Ak by si bola negat, a muž netestovany, ty môžes fungovať, pre muža platia iné pravidlá-nebude môcť ísť napr.do práce. Ale už som z úst politikov zachytila, že bude treba 2 neg.testy, pre vrátenie sa do "bežného života". Takže, možno si bude musieť dať urobiť potom na vlastný náklad.

mogaa
26. okt 2020

ano každému sa robí test 2x, prvý cez prvý víkend a druhý v druhom víkende....robí sa to preto tak, lebo test zachytí pozitivitu až na 4-5deň od nakazenia....pokiaľ nepôjde na test, musí ostať doma, čiže v práci dovolenka alebo neplatené volno počas ktorého si musí platiť zdravotku...

90909
26. okt 2020

Prosím vas, viete niekto od ktoreho dna sa rata karantena? Ak v sobotu vyjdem ako pozitivna je sobota prvý den karantény alebo az nedeľa?

misha666
26. okt 2020

ale prosim Vas... pokial nie ste z nejakeho velmi dotknuteho regionu taka aka karantena bez testu? ved mozete ist nakupit, mozete ist po dieta do skolky skoly, k lekarovi, dokonca aj do prace...atd... jedine ze sa nesmie chodit po navsetevach...

hipuska
26. okt 2020

@misha666 kto píše o karanténe,? Píšeme o Tom, že musí ostať doma. Karantena je pre pozitívnych.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
26. okt 2020

Tak napríklad, na Orave niektoré školy vyžadovali negatívne testy všetkých členov domácnosti. Inak dieťa nemohlo ísť do MS,ZS. Taktiež, to chceli niektorí zamestnávatelia.

hipuska
26. okt 2020

V prvom rade, sa ukludni, s mužom sa nehadaj. Všetko bude hádam jasne do piatku. Každú chvíľu sa to mení. Zatiaľ nemá zmysel na to míňať energiu. Možno budú také nariadenia, ktoré ho donútia sa ísť otestovať.

hipuska
26. okt 2020

@90909 ja som to tak mala. Karanténu som mala do pondelka vrátane. Tj.az v utorok som mohla ísť z domu. Ale musíš byť bezpriznakova.

natalia1619
26. okt 2020

Mozem sa spytat preco sa nechce dat testovat? Nejdem sudit, len ma zaujimaju dovody 🙂

frota3
26. okt 2020

@natalia1619 toto by som aj ja rada vedela, akurat som dnes volala s kamoskou a ta mi povedala, ze je zdrava ze nevidi dovod preco by si to mala davat este potvrdzovat.

natalia1619
26. okt 2020

@frota3 nerozumiem takemuto argumentu. Hlavne v kontexte kde stale pisu ze vela ludi ma bezpriznakovy priebeh ale nosicmi mozu byt. Myslim ze kazdy sme si uz zazili aj horsie vysetrenia a ak som zdrava tak nech to mam potvrdene, ak nie tak aspon nebudem to dalej sirit nevedomo. To ani na preventivky nechodi?

autor
26. okt 2020

@natalia1619 neviem preco 🤷 lebo jeho kamos nejde, lebo sa nechce tam nakazit 🤷 chodime pritom medzi ludi, do obch.centier a pod. Kde je vela vela ludi (resp chodili sme pokial lockdown nebol) tam sa nebal 🤷 ale to je len jeho chlapska tvrdohlavost. Ja sa dam testovat v pohode, mne to problem nerobi, ale pojde aj on urcite, len teraz ma take blbe reci, podla mna sa boji, chlapi maju nizky prah bolesti a hlavne co sa pchania cudzich predmetov do utrob ich tela tyka 😂 len a druha vec ak to bude tak ze ja budem musiet byt v karantene koli tomu ze on sa neda testovat tak to nedopustim, to si ja nemozem dovolit.

natalia1619
27. okt 2020

Niekedy nechapem tu logiku. Aj ja som bola zvedava ako zvladnu testovanie na orave co sa tyka toho aby sa minimalizovala sanca na nakazenie a myslim ze to zvladli nadmieru dobre....
Tak drzim palce nech ho ta tvrdohlavost prejde a pochopi ze treba toto plosne testovanie absolvovat 🙂

stanulienkat
27. okt 2020

@natalia1619 podla mna na truc a z "principu" ako polovica kona.😂😂😂

matkahelka
27. okt 2020

ak tvoj muz sa nepojde dat testovat, nebude v karantene, bude mat len zakaz vychadzania. vcera sa to aj tu na ploche riesilo, baby tam prikladali linky zo stranky MV SR. prenho to znamena, ze moze ist len do potravin a k lekarovi, nikde inde. ty ak sa das otestovat a test budes mat negativny, mozes ist kdekolvek.

jolka001
31. okt 2020

Ahojte potrebujem radu 24oktober sme boli na testoch ja mám negat manžel pozitív takže sme všetci doma v karantene 10 mám sa ísť testovať tento vykend alebo nie