Musíme byť v karanténe, keď sa otec vráti z Poľska?

martusik2305
2. mar 2021

Ahojte mam otázku. Akurát nám konci 14 dňová karantena. Na budúci týždeň sa ma ocino vrátiť z poľská a tu je ta otázka musíme byť s ním v karanténe celá domácnosť keď mi sme po korone a on bude mať test negatívny. V prípade pozitívneho ostáva tam. Už nebol doma 2 mesiace a je mu tam už strašne dlho. Diky za odpovede

mogaa
2. mar 2021

@martusik2305 ano ostať musí v karanténe otec a s ním celá domácnosť.....výnimku majú len ľudia, čo Covid prekonali v posledných 3mesiacoch....pred príchodom nech sa zaregistruje, už operátori vedia dať zoznam ľudí ktorí sa vrátili zo zahraničia a ten sa spáruje so zoznamom zaregistrovaných ....nezaregistrovaní môžu rátať s kontrolou a pokutou....takže musí sa zaregistrovať, ostať v karanténe a s ním všetci členovia domácnosti, + na 8deň pôjde na PCR test

brezza
2. mar 2021

@martusik2305 on musi a na 8 den na pcr, vy kedze ste mali teraz covid nie

martinkatinka
2. mar 2021

@brezza no ak mali potvrdeny covid, ak boli len v karantene, musia byt zase s nim.

martinkatinka
2. mar 2021

@brezza no ak mali potvrdeny covid, ak boli len v karantene, musia byt zase s nim.

martusik2305
autor
2. mar 2021

@martinkatinka prekonaný potvrdený testom

martusik2305
autor
2. mar 2021

@mogaa správne chápem ze ak sme mi teraz covid prekonali už nemusíme byť s ním doma sme teraz čerstvo po prekonaní

mogaa
2. mar 2021

@martusik2305 podľa mňa by to malo platiť , ale zavolajte si na hygienu....totižto o ľuďoch čo Covid prekonali sa toho veľa nehovorí, akurát že sa nemusia testovať....ale napr. aj tí čo covid prekonali a vrátia sa zo zahraničia - aj tí musia byť v karanténe kvôli prípadným mutáciám...takže treba volať na hygienu tam vám dajú 100%-né info

mogaa
2. mar 2021

@martusik2305 ono sa to teraz pomenilo kvôli tým mutáciám, takže je možné že aj tá výnimka padla....

martusik2305
autor
2. mar 2021

@mogaa skúsim už som tam volala hádam 100x no žiaľ nedovolal som sa skúsim zajtra