Ukončila som štúdium strednej školy, do 31. augusta štát platí za mňa zdrav. poistenie. Momentálne prácu nemám, ale brigádu áno. Aby naďalej štát platil za mňa poistenie, potrebujem sa zaevidovať do systému aj v prípade, keď mám brigádu aj počas nasledujúcich mesiacov?
ak študuješ ďalej, nemusíš.
@denisah6
@kvetinka75 na výšku ma bohužiaľ nezobrali.. ale ďakujem za odpovede
ak ťa na výšku nevzali, tak nie na UP sa evidovať nemusíš....keďže už nie si študentom, tak nemáš študentskú dohodu, ale klasickú kde sa platia aj odvody....teraz je podstatné či ide o dohodu s pravidelným alebo nepravidelným príjmom....takže si pozri akú máš dohodu , prípadne sa spýtaj zamestnávateľa ako za teba odvádza odvody do SP alebo ZP....lebo povinné sú odvody do ZP, ak by si mal/a dohodu na nepravidelný príjem, tak za dni kedy nie si v práci si musíš doplácať zdravotné poistenie prípadne byť v tej dobe evidovaná na UP aby za tie dni za teba platil odvody štát.....ak máš klasickú dohodu kde chodíš normálne do práce, tak odvody za teba automaticky platí zamestnávateľ....zamestnávateľ ti povie či máš dohodu na pravidlený alebo nepravidelný príjem....
Docitala som sa, že ak som nadobudla brigádu ako študent, plus som dávala potvrdenie o návšteve školy, je možné že začiatkom septembra o túto brigádu prídem, keďže nespĺňam pôst študenta?
samozrejme....zamestnávateľ v tom prípade musí prerobiť zmluvu....
@mogaa ďakujem, skúsim sa popýtať, len momentálne má dovolenku a ja sa v tom úplne strácam