Ak som prekonal kovid, nemusím sa ísť testovať. Ale čím sa mám preukazovať? Nemám žiadne potvrdenie, jedine sms-ku s oznenim výsledku. To sa mám preukazovať ňou? Nikde nič nie je jasné uvedene.
Na testovanie nemusi ist ten, kto bol v poslednych 90 dňoch pozitívne testovaný na COVID 19. SMS bude zrejme stačiť.
@veronikaszabova a kde? Neviem to nájsť
Veronika ma pravdu. Staci ti sms, kde ti potvrdzuju covid. Nie starsi ako 90 dni.
@maris5 a nevieš kde na stránke by som to našla?
Napriklad
https://korona.gov.sk/otazky-a-odpovede/
Bod 26
@veronikaszabova toto všetko som našla. Všade dávajú, že máš mať doklad. Takže neviem aký. Nikde nie je napísané že stačí sms
Vraveli to na tlacovej konferencii
@veronikaszabova už toho nerozprávali. Ja som zase počula ako hovorili, že ak si prekonala....budeš musieť mať neg.test na potvrdenie, že už je covid "prekonaný" ...taktiež vraveli že uvz bude zasielať nejaké potvrdenia o prekonaní poštou ale ostalo úplne ticho
Nie, len SMSku, kedy si bola poz.
Ja som tiež zvedavá, či sa musím dať pretestovať po karanténe, keďže som pozitívna teraz.. v robote odomňa ale vyžadujú negatívny certifikát. V tele môžem mať pozitivitu ešte dlho. Tak ako teraz?
Za doklad sa povazuje sms, mail alebo potvrdenie. RUVZ ziadne potvrdenia nedava. Staci SMS v telefóne .
@evelinhb vraví sa, že infekčný okolo 10 dní od prejavenia príznakov. Ja to nepotrebujem v práci, len ak budem niekde v obchode.mi to príde proti srsti ukazovať sa
@veronikaszabova prosím otázočka asi si zbehlejsia ako ja 🙂 viem všetko čo si napísala ale čo v takom prípade keď v práci vyžadujú potvrdenie ze som čistá negatívna?Karanténa mi v piatok skončila RUVZ už nedáva na pre testovanie stačí ta sms. Ale keď v práci nestačí co potom? A dokonca som čítala že dlhšie môžeš vykazovať pozitivitu aj keď si už neinfekcna. Ďakujem za radu
@badimeria tak toto musíš jedine so zamestnavatelom vykonzultovat
Veď toto.. ďakujem krásne za odpoveď 🙂
Paráda, po druhom testovaní po12dňoch od prvého pozitívneho testu som stále pozitívna.. Hygiena pa ani neriešila uz.. čo teraz? Volať k dr. či mi je ochotná vystaviť potvrdenie o zdravotnom stave, že som prekonala covid. Zrazu by im to v robote stačilo.. celé zle
Ja som tiež bola pozitívna pred vyše mesiacom. Mam aj sms, ale mne prišlo na e mail aj písomne potvrdenie o pizitivite, aj dristy o karanténe.
Ano smskou. Je to aj na stranke RUVZ