Musím sa ísť testovať, keď som už prekonal Covid-19?

1. nov 2020

Ak som prekonal kovid, nemusím sa ísť testovať. Ale čím sa mám preukazovať? Nemám žiadne potvrdenie, jedine sms-ku s oznenim výsledku. To sa mám preukazovať ňou? Nikde nič nie je jasné uvedene.

veronikaszabova
1. nov 2020

Ano smskou. Je to aj na stranke RUVZ

martinka13
1. nov 2020

Na testovanie nemusi ist ten, kto bol v poslednych 90 dňoch pozitívne testovaný na COVID 19. SMS bude zrejme stačiť.

autor
1. nov 2020

@veronikaszabova a kde? Neviem to nájsť

maris5
1. nov 2020

Veronika ma pravdu. Staci ti sms, kde ti potvrdzuju covid. Nie starsi ako 90 dni.

autor
1. nov 2020

@maris5 a nevieš kde na stránke by som to našla?

autor
1. nov 2020

@veronikaszabova toto všetko som našla. Všade dávajú, že máš mať doklad. Takže neviem aký. Nikde nie je napísané že stačí sms

veronikaszabova
1. nov 2020

Vraveli to na tlacovej konferencii

autor
1. nov 2020

@veronikaszabova už toho nerozprávali. Ja som zase počula ako hovorili, že ak si prekonala....budeš musieť mať neg.test na potvrdenie, že už je covid "prekonaný" ...taktiež vraveli že uvz bude zasielať nejaké potvrdenia o prekonaní poštou ale ostalo úplne ticho

veronikaszabova
1. nov 2020

Nie, len SMSku, kedy si bola poz.

evelinhb
1. nov 2020

Ja som tiež zvedavá, či sa musím dať pretestovať po karanténe, keďže som pozitívna teraz.. v robote odomňa ale vyžadujú negatívny certifikát. V tele môžem mať pozitivitu ešte dlho. Tak ako teraz?

rachel36a
1. nov 2020

Za doklad sa povazuje sms, mail alebo potvrdenie. RUVZ ziadne potvrdenia nedava. Staci SMS v telefóne .

autor
1. nov 2020

@evelinhb vraví sa, že infekčný okolo 10 dní od prejavenia príznakov. Ja to nepotrebujem v práci, len ak budem niekde v obchode.mi to príde proti srsti ukazovať sa

badimeria
1. nov 2020

@veronikaszabova prosím otázočka asi si zbehlejsia ako ja 🙂 viem všetko čo si napísala ale čo v takom prípade keď v práci vyžadujú potvrdenie ze som čistá negatívna?Karanténa mi v piatok skončila RUVZ už nedáva na pre testovanie stačí ta sms. Ale keď v práci nestačí co potom? A dokonca som čítala že dlhšie môžeš vykazovať pozitivitu aj keď si už neinfekcna. Ďakujem za radu

autor
1. nov 2020

@badimeria tak toto musíš jedine so zamestnavatelom vykonzultovat

evelinhb
1. nov 2020

Veď toto.. ďakujem krásne za odpoveď 🙂

evelinhb
3. nov 2020

@badimeria presne toto zaujíma aj mňa..

evelinhb
11. nov 2020

Paráda, po druhom testovaní po12dňoch od prvého pozitívneho testu som stále pozitívna.. Hygiena pa ani neriešila uz.. čo teraz? Volať k dr. či mi je ochotná vystaviť potvrdenie o zdravotnom stave, že som prekonala covid. Zrazu by im to v robote stačilo.. celé zle

miriam11
11. nov 2020

Ja som tiež bola pozitívna pred vyše mesiacom. Mam aj sms, ale mne prišlo na e mail aj písomne potvrdenie o pizitivite, aj dristy o karanténe.