Musím reagovať na predvolania z úradu práce, keď som tehotná?

maja367
12. apr 2016

baby sa chcem opytat, som v 18tt co chvila 19tt a som evidovana na urade prace. stale mi chodia domov predvolania ohladom prace, pritom nema to nič spoločne čo som vystudovala. Musim na to reagovat? NEVIETE? dakujem

bonaqa2013
12. apr 2016

a ty si nenapísala v ktorom obore chceš pracovať? Pretože mňa pracovníčka upozornila nato, aby som presne napísala v ktorej oblasti chcem pracovať, aby ma potom nenaháńali kade tade...

janmiska
12. apr 2016

@maja367 myslim ze staci ak donesies na upsvar potvrdenie od gynekologa ze si tehu a viac ti nic nebudu posielat ani sa nemusis chodit podpisovat

maja367
autor
12. apr 2016

@bonaqa2013 ano napisala som v ktorom odbore, kamoske prislo aby isla robit vodica autobusu ... ako nech sa nehnevaju ale to len aby splnili normy posielaju aj hluposti.

maja367
autor
12. apr 2016

@janmiska tak moja referentka uz vie, ze som tehu ... asi tam dnes zajdem ak ma nevyhodí

bonaqa2013
12. apr 2016

@maja367 prečo by ťa mala vyhodiť. Však ju neoznačíš za otca dieťaťa... 😀 😀 😀 😀

maja367
autor
12. apr 2016

@bonaqa2013 neviem ako to je .. či pocas tehu musim chodit na vsetky aktivity, alebo ako :/

katuliena82
12. apr 2016

@janmiska nie je to uplne tak..ja som dala vypoved v zahranici na zaciatku 7.mesiaca a hlasit som sa tu musela prist aj tak, ale netrapila ma pani prilis. Sama povedala, ze to potvrdenie o hladani zamestnania je v mojom stave fraska, ale aj tak ho musim doniest. V den datumu nastupu na MD som tam bola poslednykrat.

janickacrazy
12. apr 2016

@maja367 ja ked som bola tehu, tak mi povedala tá pani na UP, že aj tak ma v tomto stave nikto síce nezamestná, ale musím nosiť tie potvrdenia o tom, že si hladám prácu, ale zase ma nikam neposielala na nejaké ponuky práce, lebo vedela, že aj tak je to zbytočné, asi záleží aj od osoby, ku ktorej patríš, skús sa s ňou nejak rozumne dohodnúť

janmiska
12. apr 2016

@katuliena82 no ja som ako nezamestnana takto pred rokom doniesla potvrdenie od gynekologa a nemusela som tam chodit

autumn11
12. apr 2016

ja aj keď som bola tehu, tak som musela chodiť na tie školenia atď. Ono je to asi len taká papierovačka, ale musela som dojsť. Ale keď mi bolo zle, tak som sa prišla ospravedlniť a nemusela som sa zúčastniť. Asi záleží aj na danej pracovníčke ako sa k tomu postaví.

jankaa55
12. apr 2016

Mne povedali na úrade že mi uznajú len marodku alebo ked ma už lekár vypíše na materskú.

maja367
autor
13. apr 2016

@jankaa55 A uz ta vypisal na matersku ?? to je 6tyzdnov pred porodom vsak?? ja som bola vcera sa pytat a musim na vsetko reagovat je to odveci ale čo uz na PN sa nedam ..

jankaa55
13. apr 2016

Ano,už dávno som vypísaná. Vypísala ma sestricka. Na rovinu som jej povedala o tom úrade. Ved prácu teraz na ďalšie tri roky potrebovať nebudem tak nechápem načo tam ťahajú tehotne ženy.