Ahoj priateľ má nový občiansky preukaz .. možno hlúpa otázka ale musí napríklad bankám oznámiť ze má nový OP? Alebo to s týmto nemá nič ? Ďakujem
Keď budeš potrebovať niečo v banke oni si to potom prepisu nemusíš to oznamovať hneď
Da sa to aj cez aplikaciu bankovu urobit
Už nie je potrebné, aby sa pri vydaní nového občianskeho preukazu ponáhľali do banky oznámiť aktualizované údaje. Tatra banka zabezpečí aktualizáciu automaticky na základe informácií z Evidencie občianskych preukazov.
https://www.tatrabanka.sk/sk/blog/tlacove-sprav...
@maranco ďakujem a platí to aj pri ostatných bankách?
@andrejka1974
@maranco ďakujem a patrí to aj pre ostatné banky ? pritel je v práci v zahranici a prišla mu správa že už má hotový občiansky môžem mu ho ísť zobrať aj ja ?
Prečítaj si ten druhý link na článok ako je to v ostatných bankách.
Ak by to bol manžel môžeš mu vybrať OP, inak len ak ťa pri podávaní žiadosti o OP dopísal že ho ty prevezmeš.
@maranco ano je to manžel.. ale nemusím odovzdať starý OP? Ten má priateľ v zahranici
Pri prevzatí nového OP odovzdávaš starý OP ak ho neodovzdal pri podávaní žiadosti.
Takže si naň počká keď sa vráti.
@maranco ďakujem a on sa vráti až o 20 dní.. myslite ze nebude problém ze tam bude tak dlho ten OP?
@maranco ďakujem prečítala som si ale Unicredit bank tam nie je napísana
To nebude problém, oni tam skladujú OP aj niekoľko mesiacov
@maranco ďakujem len sa bojím ci nebude problém v banke unicredit.. lebo jemu skončila platnosť 2.10 on je v praci v zahranici dal si ho urobiť par dni pred odchodom .. tak ze ci banka už nevidí že ho má neplatný a stále neoznámil nový (ten je už hotový na úrade?
Nebude s tým problem, mne síce iná banka prišla na to že mám neplatny OP po vyše roku :D
@petteri a co vám povedali mali ste s tým nejaký problém?
Mne len napísala 365ka email: Naše systémy nám hlásia, že Tvojmu občianskemu preukazu, ktorý máš u nás zaevidovaný, už skončila platnosť.
Nezabudni si ho, prosím, aktualizovať.
Ako na to? 👉
Najjednoduchší spôsob je poslať email s fotkami Tvojho nového občianskeho preukazu (obe strany) na hello@365.bank. Tvoja emailová adresa musí byť overená, čiže presne tá, ktorú máš u nás zaevidovanú.
Alebo navštív priamo ktorúkoľvek pobočku 365-ky.
V UniCredit si moze novy OP nahrat cez aplikaciu Smart banking, ked si ho vyzdvihne. Urcite s tym nebude problem, ak ho nahra neskor.
Na identifikaciu v banke,staci aj pas.Obciansky nemam uz 11 rokov.Niekde, sa hraju na mudrych,ale pas je rovnaky doklad totoznosti ako op.
Ak neodovzdal OP pri vybavovani noveho tak musi osobne prist on. Tiez som nemohla muzovi vziat ja lebo on mal svoj so sebou.
Prima a unicredit to automaticke nemali ale cez appku to islo
@e1i takže myslite ze nebude problém ak si ho vyzdvihne 24.10 ? Vtedy sa vráti z turnusu a nahra ho 23 dní po konci platnosti starého?
Nie nebude
@e1i nie nedá sa vsade cez Aplikáciu raifka to nemá
@timea301196 netvrdim ze vsade,po prve. Po druhe vyssie pise o unicredit,tam to ide.
@andrea_82 prosím vás ľudia mam ešte jednu otázočku priateľ príde budúci pondelok ten novy op je ešte na urade on si musí ísť pren sám keď pride z turnusu a musí odovzdať starý neplatný od 2.10.. dnes mu volala pani z unicredit že už mu skončila platnosť aby si nahral nový cez aplikáciu ale medze je ešte týždeň v zahraničí urobí to až keď príde.. myslite ze mu tam pripisu výplatu ked mu pride alebo môže platiť cez účet aj keď tam nemá aktualizovaný nový op ?
Dokladom totoznosti,sa preukazujes, pri vybere hotovosti v banke.Uz som to pisal hore,11 rokov nemam OP a ucet funguje normalne.Pani sa mal spytat,ci ma malo roboty,ked otravuje ludi...
@tundra a vy máte unicredit?
Nie,mam inu banku,ale principialne,je to jedno.
Ano, urcite mu tam bude moct prist vyplata a aj bude moct platit.