Dobry den
Viete my poradiť momentálne beriem.podporu nezamestnanosti som na úrade práce. Chcem sa opýtať keď my skončí podpora treba žiadať o hmotnú núdzu ci to budem dostávať automaticky. Manžel pracuje mam 1dieta ma 3 roky ďakujem za rady
Ako si prišla na to, ze si v hmotnej núdzi?
Tvoj manžel má príjem, máte BSM, čiže jeho príjem je aj tvoj príjem zjednodušene povedané, čiže nemáš nárok na hmotnú núdzu
Odporúčam sa zamestnať sa
Nemáš nárok na hmotnú nudzu
ked ti skonci podpora, mozes ist pracovat.
podpora v nezamestnanosti ti ma pokryvat cas, kedy si hladas novu pracu.
Pracovať samozrejme môžeš aj skôr ako by ti skončila podpora. Na HN nárok nemáš.
@bublinka1426 nestras ju s prácou 😉
@zmrzlinka2021 🤣🤣🤣🤣top
@zmrzlinka2021 pardon 🙂
Musela by si sa rozviesť 😁 aj to zvyknú robiť kvôli HN
@dharmasanata joj nedavajme navody 🙈
lebo sa toho este chytia
@dharmasanata zlá rada, ak by dostala vyzicne na dieťa, napr výživné na manželku je dosť mozne že tento “pijem” by bol nad rámec hmotnej núdzi
Dávka v hmotnej núdzi sa nepriznáva automaticky. Podpora v nezamestnanosti ti má pomôcť preklenúť obdobie, počas ktorého by si si mala hľadať prácu. Ak si ju nenájdeš, tak máš možnosť požiadať o dávku v hmotnej núdzi. Úrad však od teba bude vyžadovať vydokladovanie príjmu domácnosti, takže ak máš manžela, ktorý má pravidelný príjem, je veľká šanca, že ti dávka v hmotnej núdzi nebude priznaná. Ale tuto sa o tom zbytočne bude filozofovať, my nepoznáme tvoje rodinné pomery, takže zájdi na ÚPSVaR a popýtaj sa rovno tam, tam dostaneš všetko potrebné info z prvej ruky.
@pribinak tak sa dohodnú na striedavej 😅 cesta sa vždy nájde k dávke, ľudia ktorí sa rozvádzajú kvôli dávkam takéto veci ako výživné neriešia 😃, hodia sa potom na PN aby dostali ešte ďalší príspevok a idú do zahraničia žobrať 😁 a majú viac peňazí ako pani na úrade
Nemáš nárok na hmotnú núdzu...nie si v hmotnej núdzi.