Musím mať pri šoférovaní všetky doklady pri sebe?

7. nov 2023

Musim mat vsetky doklady pri sebe? Ked si nahodou doma zabudnem penazenku a zistim to az neskoro, ked ma zastavia moze byt z toho problem?

janai1
7. nov 2023

Áno, musíš ich mať pri sebe.

vulka
7. nov 2023

Samozrejme, že ich musíš mať.

nepic
7. nov 2023

@autor
Ak chceš šoférovať,je povinnosť mať vodičský preukaz. A ak máš vodičský preukaz,pravdepodobne si musel/a navštevovať autoškolu a tam okrem iného sa preberá aj vyhláška,v ktorej máš napísané,že vodič je povinný pri vedení vozidla mať pri sebe všetky potrebné doklady. Len ono to po cestách aj tak vyzerá,ako keby veľa ľudí tú vyhlášku ani nikdy nečítali.

januska12323
7. nov 2023

Samozrejme, ako inak chceš dokázať, že môžeš šoférovať?

nika23t
7. nov 2023

Musíš mat, je to povinnosť šoféra, ale mne sa stalo, že som peňaženku nechala v druhom aute a napadlo mi to, keď som uvidela policajtov. Samozrejme, že ma stopli, ale v pohode, pochopili, ani pokutu ci blok nevystavili. Asi som mala šťastie. Len som bola upozornena. V prípade potreby si vedia zistiť, či máš doklady v poriadku.

tiezjedna
7. nov 2023

ja nosím len vodičák (mám ho v puzdre od telefónu, ktorý ťahám všade, pretože ním platím), OP mám v mobile. Problém s tým policajt nemal, zastavil ma nedávno asi po 20 rokoch...

nikpa
7. nov 2023

Nemusís, stačí peniaze na pokutu 🙂

kkovacovak
7. nov 2023

Záleží na policajtovi. Vedia si ťa nájsť v systéme keď chcú. Samozrejme musíš mať doklady vždy so sebou ale ak sa stane že zabudneš tak to vieš obkecať ak má policajt náladu.

elis248
7. nov 2023

Doklady treba mať pri sebe. Ale aj tak nerozumiem prečo už v dnešnej dobe nestačí iba občiansky preukaz a ečv je vidieť na aute. Do systému si nahodia rodné číslo, vedeli by skontrolovať vodičák, príp. predchádzajúce priestupky a pri ečv by si tiež skontrolovali stk, emisnú,.... Načo zbytočné doklady? Vždy všetko nosím, no aj tak nad tým premýšľam.

hederamonstera
7. nov 2023

Bohuzial ano, kedze statne sluzby ziju v 19.storoci a nevedia si to sami dohladat

kkovacovak
7. nov 2023

@elis248 presne. Konečne dali do občianskeho aspoň kartičku poistenca a netreba ju nosiť. Čakala som že bude nasledovať aj vodičský a technický nech má človek jednu kartu na všetko ale bohužiaľ

tanyan
7. nov 2023

@kkovacovak S tým technickým by to nebolo dobré, lebo auto bežne využíva viac osôb, nielen majiteľ.

tiezjedna
7. nov 2023

@tanyan techničák by si mohlo pridať viac osôb...

mondolina
7. nov 2023

@hederamonstera
vedia si to dohľadať. aj OP nosí človek pri sebe, aký problém pri VP?

tanyan
7. nov 2023

@tiezjedna A koľko techničákov by mohlo byť v jednom OP? V rodine sme donedávna mali 3 autá a okrem toho som príležitostne jazdila aj na rodičovských autách a aj iných. Plus by to bolo komplikované napríklad pri služobných car-pool autách alebo v požičovniach.

tiezjedna
7. nov 2023

@tanyan tak pri sharingu je logické, že TP zostávajú v autách a menia sa len šoféri. Ja som myslela opačnú situáciu, kedy je v rodine jedno auto a využívajú ho napríklad dvaja.

elis248
7. nov 2023

@tanyan to by mohli mať policajti v systéme keď nahodia ečv auta a mali by tam všetko o aute (emisná, stk, majiteľ,...)

lupienokruze
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aandrea9
7. nov 2023

Keď stratíš peňaženku, bude to ešte väčší problém.