Musim mat vsetky doklady pri sebe? Ked si nahodou doma zabudnem penazenku a zistim to az neskoro, ked ma zastavia moze byt z toho problem?
Samozrejme, že ich musíš mať.
@autor
Ak chceš šoférovať,je povinnosť mať vodičský preukaz. A ak máš vodičský preukaz,pravdepodobne si musel/a navštevovať autoškolu a tam okrem iného sa preberá aj vyhláška,v ktorej máš napísané,že vodič je povinný pri vedení vozidla mať pri sebe všetky potrebné doklady. Len ono to po cestách aj tak vyzerá,ako keby veľa ľudí tú vyhlášku ani nikdy nečítali.
Samozrejme, ako inak chceš dokázať, že môžeš šoférovať?
Musíš mat, je to povinnosť šoféra, ale mne sa stalo, že som peňaženku nechala v druhom aute a napadlo mi to, keď som uvidela policajtov. Samozrejme, že ma stopli, ale v pohode, pochopili, ani pokutu ci blok nevystavili. Asi som mala šťastie. Len som bola upozornena. V prípade potreby si vedia zistiť, či máš doklady v poriadku.
ja nosím len vodičák (mám ho v puzdre od telefónu, ktorý ťahám všade, pretože ním platím), OP mám v mobile. Problém s tým policajt nemal, zastavil ma nedávno asi po 20 rokoch...
Nemusís, stačí peniaze na pokutu 🙂
Záleží na policajtovi. Vedia si ťa nájsť v systéme keď chcú. Samozrejme musíš mať doklady vždy so sebou ale ak sa stane že zabudneš tak to vieš obkecať ak má policajt náladu.
Doklady treba mať pri sebe. Ale aj tak nerozumiem prečo už v dnešnej dobe nestačí iba občiansky preukaz a ečv je vidieť na aute. Do systému si nahodia rodné číslo, vedeli by skontrolovať vodičák, príp. predchádzajúce priestupky a pri ečv by si tiež skontrolovali stk, emisnú,.... Načo zbytočné doklady? Vždy všetko nosím, no aj tak nad tým premýšľam.
Bohuzial ano, kedze statne sluzby ziju v 19.storoci a nevedia si to sami dohladat
@elis248 presne. Konečne dali do občianskeho aspoň kartičku poistenca a netreba ju nosiť. Čakala som že bude nasledovať aj vodičský a technický nech má človek jednu kartu na všetko ale bohužiaľ
@kkovacovak S tým technickým by to nebolo dobré, lebo auto bežne využíva viac osôb, nielen majiteľ.
@hederamonstera
vedia si to dohľadať. aj OP nosí človek pri sebe, aký problém pri VP?
Keď stratíš peňaženku, bude to ešte väčší problém.
Áno, musíš ich mať pri sebe.