Dala som výpoveď v práci, ktorá mi končí posledným dňom v tomto mesiaci. Do novej práce nastupujem od 1.2. Teda 1 mesiac pauza. Musím ísť na ten mesiac na úrad práce? Ako mám postupovať? Potrebujem sa hlásiť aj v zdrav. poisťovni? Ďakujem
Nemusíš ísť na ÚP, len si za ten mesiac zaplatíš odvody do ZP
Od 1.1.2025 zdravotka: 107,25 €
Alebo si chce človek 107euro ušporiť a možno bude mať nárok na podporu
Ja som takto bola 2 x v živote.Mesiac na úrade práce.Isla som,vybavila som to tak,aby ma nikde neposielali na pohovory a nemusela tam viac chodiť.Prvykrat som čakala na peniaze 2 mesiace,druhýkrát pekne prišli na ďalší mesiac.
Choď. Finančne sa ti to oplatí. Prihlás sa a skús tam vysvetliť situáciu, že máš prácu od 1.2., vezmi tam novú prac. zmluvu, podľa mňa teta ťa len zaeviduje a nemala by ťa v podstate niekam posielať a keby aj, no tak tam pôjdeš a povieš že netušíš, prečo ťa poslali, lebo prácu máš už od 1.2. dohodnutú, akurát si mesiac nezamestnaná 😁🤷. Zas ak teta na upsvare má nejaké interné smernice, že musí, tak holt ťa pošle, fakt netuším... Ideálne ak napíše aj niekto, kto robí na takej pozícii 🙂.
Alebo povedz,ze do dochodku daleko,tak si potrebujes oddychnut od prace..😎
mesiac je krátka doba, autorka. môj muž bol len nedávno evidovaný a prvý kontakt mu dali o 6 týždňov. takže sa nemusíš báť, že ťa budú uháňať po pohovoroch. plus, keď povieš, že už máš isté miesto od februára (zmluvu nenos, nie je to potrebné), tak si to tam poznačia a potom sa už len odeviduješ.
@sisa_s 😮 To vážne??
Bud pojdes na UP a stat ti zaplati zdravotku, alebo si ten 1 mesiac zaplatis sama zdravotku 🙂