Musím ísť na mesiac na úrad práce?

18. dec 2024

Dala som výpoveď v práci, ktorá mi končí posledným dňom v tomto mesiaci. Do novej práce nastupujem od 1.2. Teda 1 mesiac pauza. Musím ísť na ten mesiac na úrad práce? Ako mám postupovať? Potrebujem sa hlásiť aj v zdrav. poisťovni? Ďakujem

sisa_s
18. dec 2024

Bud pojdes na UP a stat ti zaplati zdravotku, alebo si ten 1 mesiac zaplatis sama zdravotku 🙂

elenka74
18. dec 2024

Nemusíš ísť na ÚP, len si za ten mesiac zaplatíš odvody do ZP

sisa_s
18. dec 2024

Od 1.1.2025 zdravotka: 107,25 €

katica06
18. dec 2024

Alebo si chce človek 107euro ušporiť a možno bude mať nárok na podporu

doriiis
18. dec 2024

Ja som takto bola 2 x v živote.Mesiac na úrade práce.Isla som,vybavila som to tak,aby ma nikde neposielali na pohovory a nemusela tam viac chodiť.Prvykrat som čakala na peniaze 2 mesiace,druhýkrát pekne prišli na ďalší mesiac.

mikadooo
18. dec 2024

Choď. Finančne sa ti to oplatí. Prihlás sa a skús tam vysvetliť situáciu, že máš prácu od 1.2., vezmi tam novú prac. zmluvu, podľa mňa teta ťa len zaeviduje a nemala by ťa v podstate niekam posielať a keby aj, no tak tam pôjdeš a povieš že netušíš, prečo ťa poslali, lebo prácu máš už od 1.2. dohodnutú, akurát si mesiac nezamestnaná 😁🤷. Zas ak teta na upsvare má nejaké interné smernice, že musí, tak holt ťa pošle, fakt netuším... Ideálne ak napíše aj niekto, kto robí na takej pozícii 🙂.

niekto2hy
18. dec 2024

Alebo povedz,ze do dochodku daleko,tak si potrebujes oddychnut od prace..😎

lonely66
18. dec 2024

mesiac je krátka doba, autorka. môj muž bol len nedávno evidovaný a prvý kontakt mu dali o 6 týždňov. takže sa nemusíš báť, že ťa budú uháňať po pohovoroch. plus, keď povieš, že už máš isté miesto od februára (zmluvu nenos, nie je to potrebné), tak si to tam poznačia a potom sa už len odeviduješ.

doriiis
18. dec 2024

@lonely66 ....musí poslať zmluvu.Sama sa neodeviduje

lonely66
18. dec 2024

@doriiis áno, ale nemusí ju nosiť pri evidencii, to je zbytočné...ešte by riskovala, že nejaká dobrá duša by namiesto nej stihla dosadiť na dané miesto niekoho iného 😀 😀 zmluvu by som odfotila a zaniesla /poslala/ až v deň, kedy by som nastúpila do práce.

sisska96
18. dec 2024

@sisa_s Ale to platíš vo februári za január

sisa_s
18. dec 2024

@sisska96 ja som len dala sumu, ktora plati od noveho roka 🙂

autor
18. dec 2024

@sisa_s 😮 To vážne??

doriiis
18. dec 2024

@lonely66 ....ja som zmluvu poslala mailom v deň,keď som ju podpisala