Musím dať priezvisko dieťaťu po manželovi, aj keď nie je jeho?

vcelicka202
6. máj 2015

Tento mesiac mam rozvod a priezvisko chcem dat po partnerovi da sa to a ako postupovat. Dakujem

sue
6. máj 2015

@vcelicka202 270 dní od rozvodu bude do rodného listu ako otec dieťaťa zapísaný manžel, resp. exmanžel. Potom môže prebehnúť súd na základe tvojej iniciatívy (alebo biootca dieťaťa alebo exmanžela) kde to dáte do poriadku...

...a prosím uvedom si, že nie je ani tak dôležité priezvisko dieťaťa ako to, koho má zapísaného v rodnom liste ako otca...

loginexistuje
6. máj 2015

Neda sa to, dieta bude mat v rodnom liste tvojho manzela ako otca a bude mat jeho priezvisko a pokial ti tvoj manzel, nepojde na matriku podpisať že suhlasi s krstnym menom tak bude mat dieta v rodnom liste meno "Neurčené" a Priezvisko manzela.

Potom das navrh na sud na zapretie otcovstva /alebo manzel/ a bude sud .... az po pravoplatnom rozsudku mozete na matrike zapisat otca ...

bonaqa2013
6. máj 2015

Pekne si si to skomplikovala. Keď si vedela, že si tehu, mala si okamžite podať na rozvod. Alebo ešte predtým, keďže dieťa nie je od manž.

monci8888
6. máj 2015

Baby,krasne Sa vam to hovori,ze Este predtym...Nam Sa s manzelom tiahne rozvod vyse roka a to mame vsetko Na zaklade dohody,starostlivost o malu,vyzivne,vyrovnanie...o tri tyzdne Sa mi ma narodit druha dcera uz s terajsim partnerom a Na svk ju ani nemozem zapisat,lebo by bola automaticky mojho ex,ale vdaka slahnutemu sudnictvu,stale manzela..ako kocky hovoria,musis poziadat o zapretie a najlepsie dolozit pisomne overent suhlas vsetkych troch stran (ty,manzel,partner).zatial pravne babo stale manzelove :/