Ahojte prosím vás ak by mi vedel niekto poradiť či mám povinnosť podať daňové priznanie v prípade ze v lete som iba brigadovala a od septembra pracujem na polovičný úväzok co predstavovalo mesačne v hrubom 400e.
@lucka_ke super ďakujem za odpoveď.. Treba teda do DP zahrnúť aj príjem z tej brigády? 😅Asi hlúpe otázky ale robím DP prvý krát a neviem kde je sever
áno všetky príjmy
Škoda, že si skôr nezareagovala, mohol ti terajší zamestnávateľ urobiť ročné zúčtovanie dani, ale to by si o to musela požiadať do 15. 2.
@elenka74 joj a neviete mi poradiť ako teraz postupovať? Mam požiadať aspoň o potvrdenie o príjme?
@dominik9a999 Áno, potrebujete zdokladovať všetky príjmy za rok 2020 a podať daňové priznanie typ A
@dominik9a999 áno, Potvrdenia od všetkých zamestnávateľov, prikladajú sa potom ako povinná príloha ku DP
@tanisha 400*6 je už viac ako je hranica na podanie DP
A čo ak s pánom kde som brigadovala už niesom v kontakte? Nedával mi výplatnú pásku takže mam iba zmluvu... No mňa porazí z tohoto😂
@dominik9a999 napíš mu nech ti pošle, je to jeho zákonná povinnosť
Ďakujem naozaj ste mi moc pomohli🙂 ešte posledná otázočka zvládnem to priznanie potom spraviť aj sama ci si radšej nájsť účtovníčku?
@dominik9a999 Ja, ak môžem poradiť, radšej by som volila účtovníčku.
https://pfseform.financnasprava.sk/Formulare/eF...
tu nahodíš čísla (spočítaš hrubé príjmy, odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne zo všetkých potvrdení), r. 69 sú zaplatené preddavky na daň
formulár ti sám ukáže ktoré políčka treba vyplniť, úplne na konci je aj možnosť kontrolovať, nemáš čo pokaziť
@dominik9a999 koľko si zarobila na tej brigáde?
@1andrea111 okolo 900e
Ako už bolo vyššie napísané povinnosť podať DP je ak príjmy presiahli sumu 2207,10€, ale aj ak si mala menej a platila si nejakú daň tak sa oplatí podať, lebo zaplatená daň ti bude vrátená.
@dominik9a999
@dominik9a999 napíš mi, pomôžem ti s daňovým....
@lubaka prosim mozes aj mne poradit? Ja som bola na RD 2021 a potom som ukoncila PP. Takze mi preplatili zvysnu dovolenku. Poslali mi cca 530e.potom som bola na podpore a od 15.11.som v novej praci. Za ten mesiac a pol u noveho zamestanavatela som mala cca 1100. Kedze nepresahujem sumu 2207e nemusim podavat ale kedze dan som platila z tej preplatenej dovolenky je mozne ze mi nieco vratia?
áno