Môžu ma počas PN vyhodiť?

20. jún 2024

dobry den

mozu ma pocas PN vyhodit ?

pracujem tam dva roky dakujem.

pocita sa mi obodbie na PN do obdobia pre podporu a do dochodku tiez?

moni141
20. jún 2024

Neviem vam odpovedat na vsetko, ale ak ste normalne na tpp urcite vas nemozu vyhodit lebo ste pn

autor
20. jún 2024

@moni141 ano normalne TPP nie som skusobna doba. tam viem ze sa prepusta ....

moni141
20. jún 2024

Tak potom nie, dokonca je aj dlhodoba pn co trva kludne aj rok, ani vtedy nemozu

autor
20. jún 2024

@moni141 lebo znameho vyhodili ale urobil chybu, prerusil PN a nastupil do prace a dostal vypoved. zamestnavatel ho oklamal.

autor
20. jún 2024

@moni141 a ked bude PN aj rok, to sa mi pocita do obodbia pre podporu, ked bude TPP trvat? co to znamena pre zamestnavatela, ved on nic neplati pocas PN ci plati? nejake minimalne odvody? dakujem

elanor
20. jún 2024

Vseobecne nemoze, ale za istych okolnosti, resp. vynimiek, moze dat zamestnavatel vypoved zamestnancovi aj pocas trvania PN, kedy a preco, je uvedene v zakonniku prace.

A pokial ide o konkretny pripad kolegu, on predsa nedostal vypoved pocas trvania PN.
A to, ze mu dali vypoved alebo podpisal dohodu o ukonceni PP po nastupe do prace, nato ma zamestnavatel plne pravo.

K ostatnym otazkam, ano cas sa rata do naroku na ziskanie podpory. S tym dochodkom som si nie celkom ista, ci sa zaratava cas, neviem preco sa mi zari, ze sa cas PN a OCR odratava od odpracovanych rokov, ale je mozne ze si to s niecim pletiem. Ak ma niekto presnejsie info, prosim opravte ma, dakujem. Ale rata sa len cas. Nie financie, kedze v tom case sa ziadne odvody ani na nemocneske ani dochodkove neodvadzaju.

autor
20. jún 2024

@elanor dakujem za info.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jún 2024

@taynee dakujem pekne

autor
20. jún 2024

@taynee plati zamestnavatel za to obodbie za mna daco ci jemu to vlastne moze byt ''jedno'' chapem ze bude hladat za mna nahradu

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jún 2024

@taynee dakujem

nelca84
21. jún 2024

Tak ked PN ukoncil a nastupil do prace, tak uz PN logicky nebol...

lienka.7
21. jún 2024

@autorka počas PN ta nemoze vyhodiť, ale tiež koľko myslis ze na nej budeš? Na tvojom mieste radšej hľadám novu pracu, ako sa hádzať rýchlo na PN.

autor
21. jún 2024

@lienka.7 ono dovod na PN je nakolko prave zdravie sa zhorsilo aktualnou pracou. pracujem cez bolest. to uz je nenunosne.