Ahojte... manzel bol v kontakte s pozitivnym na covid
Sme spolu v karantene od utorka on to nahlasil svojmu lekarovi aj ja
nema ziadne priznaky ani ja vraj sa mu mali ozvat ohladom testovania zatial nikto nic...
teraz sa tu so mnou hada ze po 10 dnoch nam konci karantena a ze mozeme dalej fungovat
mam zas volat doktorke ze nebol testovany sme bez priznakovy a kludne mozem opustit po 10 dnoch byt? mam aj naplanovane vysetrenia ako tehotna.
ja som z toho debil uz :/
nahlasil vas ten pozitivny ze ste s nim boli v kontakte? ak nie tak ste sa mali nahlasit vy sami a mali ste v dotazniku zaskrtnut ze ste boli v kontakte s pozitivnym..toto ja teraz riesim lebo ex manzel je pozitivny a bol v kontakte aj so mnou aj s nasim synom :/
@erika630 ten pozitivny nahlasil manzela... len manzelovi povedal obvodny ze sa mu ozvu z hygieny na testovanie nikde sa neregistroval
tak by sa mu mali ozvat a dat termin na test ale mne sa ozvali ani nie do 12 hodin..
My sme tiež boli v kontakte s pozitívnym, volali mi z usneho, že máme byť desať dní doma a že keď sa mi ozvu z hygieny, tak máme ísť na test a keď sa do tých desiatich dní neozvu, tak automaticky mi po desiatich dňoch končí karanténa.
Takže manžel má pravdu
Ak chcete mať istotu že manžel je negatívny nech sa registruje cez stránku korona.gov a príde mu sms kedy má ísť na test
My mame dnes 10-den karanteny. Tiez sme boli v kontakte s pozitivnym a neboli sme na testy. Kedze sme boli bezpriznakovi. Pozitivna osoba nas hlasila na hygiene, potom sme sa my hlasili obvodnym lekarom ohladom karantenej PN. Sestricka mi vravela,ze mame 10 dni karantenu s tym,ze ked sa nam objavia priznaky mam hned volat. Pokial budeme bez priznakov,tak po 10 dnoch koncime karantenu a fungujeme normalne.
Keď si bezpriznakova môžeš opustiť byť po 10dnoch od výsledku testu...
Ty nemusis byt v karantene, len manzel.
manzelovi musel prist email z ruvz a je tam uplne vsetko napisane (nie neobjednaju ho na test)... my sme teraz takto doma, lebo dcera mala spoluziaka pozitivneho. V karantene je iba ona, ak nepojde na test po 10 dnoch je volna. Ak pojde na test, aj tak mi povedali, ze moze sa prejavit pocas tych 10 dnoch choroba.. cize na test ani nejdeme. Ak by boli priznaky VTEDY sa musi clovek ohlasit lekarovi/ruvz.. objednaju na testy atd. (mozem sa aj skor,a le nevidim v tom naozaj zmysel, v skoel toto riesili, ze ak sa otestuju, ci mozu prist a bolo povedane, ze nie.. tak na co)
uz si vybavil test cez znameho v nemocnici idem aj ja pre istotu potrebujem mat istotu ze nikoho nenakazim a neohrozim treba mi ist aj na poradnu
Len sme uz dopleteny trosku z toho ale asi to zavisi od toho akeho lekara mate... napr mne volala obvodna a bola prekvapena ze sa mu nikto neozval
zas jeho lekar to ani neriesi :D ze po skonceni karanteny je volny
dajaky mail mu prisiel ale nebolo tam nic ohladom testovania len o karantene
@jaris84 tak isto sme aj my
Po 10 dňoch od kontaktu s pozitívnym mu končí karantena aj tebe, keď nemáte príznaky. Test nemusíte absolvovať, aj keby vám volali z hygieny, vždy je možné test odmietnuť, hlavne osobám bez príznakov. A ani ľudí s príznakmi tam nemôžeme poslať na silu, povinná je iba 10 dňová karanténa.
Ak dodržal opatrenia, nie je vôbec dôvod na paniku. Viac krát (dva krát s odstupom mesiaca cca) som bola v kontakte s pozitívnou osobou, no opatrenia boli dodržané obojstranne, otestovaná som bola na 5ty deň a oba výsledky negatívne.
@lenadka jasne chapem uz
@simca06022011 no pockaj, pokial dcera bola v kontakte s pozitivnym clovekom, ste povinni byt v karantene aj vy ako rodicia, pokial ste spolu v jednej domacnosti. Jedine, ze mas dceru v karantene mimo vas. My sme v karantene vsetci kvoli tomu, ze dcera bola v kontakte s pozit.osobou. To mam overene priamo na hygiene, inac by sme nesedeli doma 10 dni.
@reuska1 ale musim mam to overene od hygienika aj od lekarky
Vy nemusíte byt v karanténe, pokial nie je manžel pozitívny, alebo ste niekoho pozitívneho nestretla.
ja som.v karantene od utorka a ked mi volali z regionalneho uradu,povedali mi ze mam byt doma 10dni a poto ze normalne fungujem
@jana005 no ved toto a nedaj boze teraz ked neotestuju nakaza sa siri dalej tiez to je take...
@jaris84 pytala som sa na to a nie sme povinni, ani susedia neboli doma vsetci, nechali len deti doma a isli do prace, ked mali v skole potvrdene pripady... Iani v papiery nemame nic take napisane, ze cela domacnost je v karantene, doslova je tam napisane ze ona ma byt doma a nema nikam chodit, okrem testovania. Realne sme doma vsetci, o tom potom, ale veruze nikde to nie je zakazane.
U nas jedine ked som videla, ze aj domy boli oznacene, a cela domacnost doma ostala zavreta, bolo v pripade, ze tam boli pozitivni.
@simca06022011 no vidis, lebo ja som ohladom toho volala na hygienu a bolo mi povedane, ze pokial sme spolu s dcerou v jednej domacnosti sme povinni byt v karantene vsetci- cela domacnost, aj ked v styku bola iba dcera.
@jaris84 no vsade inak :D realne si to neviem predstavit, keby toto niekto povedal u nas, tak by minimalne polka domacnosti odpochodovala mimo dom... a aj jej spoluziacky boli minuly tyzdne niektore same doma, cize rodicia su mimo dom...
@simca06022011 v kazdom pripade je to cele na hlavu. Vyzera,ze kazde mesto si to berie po svojom....
tak ako vidim kazde mesto ma ine pravidla 😀😀😀 ja sa normalne bojim co vyjde zajtra manzelovi na testoch 🥶🥶🥶🥶 rozmyslala som ze ja ani nejdem aj tak na test je povinny ist on nie ja tak jak mi to povedala doktorka este mam do piatku karantenu...
@simca06022011 na to nemyslia ze tie deti mohli byt prenasaci? neber to teraz v zlom ale napr. ked uz len jedno malo v sebe virus prenesie to na rodica a ten to nesie dalej moze aj nemusi a preto idu ludia do karanteny
Uz som bola 2x v karantene ako kontakt pozitivneho. Prvy krat bola pozitivna kolegyna v kancelarii....ja som musela byt doma,ale muz a deti mohli chodit do prace,skoly (oni predsa neboli v kontakte s pozitivnou osobou). Teraz som druhy krat,muz bol pozitivny, tak sme cela rodina doma, isli sme na testy s detmi, syn bol tiez pozitivny,tak karantena 10 dni od nasho testu. Takze sme zavreti od 8.12.....az do 25.
Treb počkať na termín na PCR test a ak vá nepríde do 10dní a budete bepríznakví, končíte kaarnténu...ak ale termín dovtedy príde, treba ísť na test