Môžem žiadať o nový pas pre deti do 15 rokov bez rodného listu?

4. jún 2023

Prosím Vás o radu,môžem žiadať o nový pás pre deti do 15 rokov bez rodného listu?Mám k dispozícii ich občianske bez podobizne tváre a pasy po skončení platnosti. Treba zas niesť rodné listy?Pocas sťahovania nám vykladli auto aj s dokladmi...Po dovolenke by sme ich samozrejme šli vybaviť...len časovo to teraz nestíhame...dovolenka zabookovana... ďakujem Vám

monkka21
4. jún 2023

ked majú staré pasy rl nepotrebuješ

autor
4. jún 2023

@monkka21 super vďaka...na stránke majú len z RL, ale tiež mi to príde logické,keď menia starý za nový,žeby to mohlo stačiť. Tak dúfam,že áno,že má neotocia

mon895
4. jún 2023

My sme riesili teraz novy op (stary este v platnosti par dni aj s foto) a vyzadovali aj rodny list

monkka21
4. jún 2023

ja som bola dcere robit mesiac a pol dozadu a chceli iba starý pas a môj op

autor
4. jún 2023

Fuha,takže sa môže stať,že budú chcieť aj RL...no asi na koho natrafíme...tak asi deťom do 15 r. budú vyžadovať aj ten RL ,mám 3 a 7 ročne ..mala som v hlave,že im platia ešte rok...je nedeľa...čiže teraz sa nikde nedovolam...tak skúšam tu...ďakujem Vám...no tak teraz neviem tak či tak...

pietra
4. jún 2023

ak by ta otocili, tak zbehnes na matriku pre duplikat rodneho listu. Vacsinou ho vydavaju na pockanie

maribell
4. jún 2023

Ja som bola pred 3 týždňami s 3 ročným. Chceli iba starý pas.

annm81
4. jún 2023

V princípe sa rodný list predkladá ako náhrada občianskeho, ale keďže OP predložíš ty, ako zákonný zástupca, a k tomu staršie doklady detí, malo by to stačiť . Nám to tak stačilo, ale rozdiel oproti tebe bol ten, že sme vždy žiadali o vydanie nového pasu ešte v dobe, keď bol v platnosti starý.

autor
4. jún 2023

@annm81 no pasy im končia tento týždeň,tento tyzden aj musíme ísť ...čiže to by bolo ok

maranco
4. jún 2023

Na vybavenie dokladov si môžeš rezervovať termín aby si dlho nečakala
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

Budeš platiť za zrýchlenie vydanie pasu?
Občan od 6 do 16 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
do 30 dní 13 €,
do 10 pracovných dní 26 €,
do 2 pracovných dní 39 €.

podanie žiadosti o vydanie občianskeho preukazu urýchlene do dvoch pracovných dní na žiadosť žiadateľa 20 € + základný poplatok 4,50 €.

https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

kvietok2012
4. jún 2023

Stačia ti staré pasy a tvoj op...

svetlonos
4. jún 2023

ahoj odkial si autorka?

anonymous87
4. jún 2023

Budu stacit podla mna stare pasy. My sme teraz deckam vybavovali pasy prvykrat ale maju aj op s foto a stacili tie. Nebolo treba RL. A to sa volam inac ako deti. Takze podla mna budu stacit stare pasy. Jedine zeby tam sedela premotivovana tetuska

autor
4. jún 2023

@svetlonos Košice

autor
4. jún 2023

@maranco vdaka

svetlonos
4. jún 2023

Ooo, daleko. V jednom meste na padovom mam nekomplikovanu kamosku. Ale dakeko od Kosic

mikadooo
4. jún 2023

Ahoj, máš staré pasy (s fotkou), alebo len op bez foto? S tými op nevybavíš nič. So starými pasmi detí pravdepodobne vybavíš.

autor
4. jún 2023

@svetlonos nevadí vďaka

autor
4. jún 2023

@mikadooo mám ešte stále pár dní plátne pásy s foto,op bez foto....keď sa nad tým zamyslím aj RL je bez foto...

mikadooo
4. jún 2023

U nás to šlo bez rl, stačilo len tie neplatné pasy odovzdať. RL žiadali len, keď sme išli prvý krát vybavovať pas.

autor
4. jún 2023

@mikadooo vďaka,dúfam že teda nebudú nejak špekulovať😉

deedol
4. jún 2023

ked mas stary doklad, nemali by uz chciet RL. vybavovala som synovi 5r pred necelym mesiacom.

simkids
4. jún 2023

Ak mas pasy, tak v pohode, nam povedali, ze vsetko potrebne maju v databaze nahodene. (minuly rok som detom riesila OP s fotkou a nepozadovali, lebo uz mali nahodene vsetky udaje k pasu, co som este riesila dva roky predtym) a som tiez z ke

hipuska
5. jún 2023

Od nás chceli aj rodný list. A to sme mali starý pas+platný op dieťaťa

autor
8. jún 2023

Rodný list chceli,aj keď mali v systéme, vraj že či sa nezmenili údaje....(neviem ja som nikdy nemenila údaje v rodnom liste....)🤦🤷