Prosím vás neviete ako je to keď sme mali dedicke a zdedila som auto aj motorku ale chcem to predať aj hneď kupcu už mám mozem to predať bez toho aby som to prepisovala na seba ale rovno na nového majtela ?
@beatrixx123 Nie , musíš na seba najprv....nedávno som riešila to iste
Nie žiaľ nie, najskôr to musí byť prepísané na teba a následne to môžeš predávať. Ak by nie na TP by figurovalo meno zosnulého, takže preto sa to musí takto
@beatrixx123 vôbec nič na seba prepisovať nemusíš:
V prípade ak dedič na seba vozidlo prihlásiť nechce a predáva vozidlo ďalšej osobe a ak kupujúci vozidla (nový držiteľ), nie je osobne prítomný na orgáne Policajného zboru, tak je dedič pri oznámení zmeny držby vozidla povinný predložiť najmä:
*osvedčenie o dedičskom konaní s vyznačenou právoplatnosťou,
*osvedčenie o evidencii časť II (technický preukaz),
*osvedčenie o evidencii časť I (OEV) ak boli vydané,
*platné potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla
*predložiť písomné plnomocenstvo (súhlas budúceho držiteľa) s osvedčeným podpisom osoby, na ktorú sa držba vozidla previedla alebo doklad o nadobudnutí vlastníckeho práva k vozidlu (kúpno-predajná zmluva) s osvedčeným podpisom osoby, na ktorú sa držba vozidla previedla
*uhradiť správny poplatok
Nájdeš to aj na oficiálnej stránke MV SR:
https://www.minv.sk/?zmena-drzby-vozidla-nadobu...
@vanda323 príde mi to dosť zbytočne 🙄 hlavne finančne že musím riešiť prepis to hneď auto 66€ + poistka skúter je asi tuším iba 33€ + poistka 🙈
@alenah31 ďakujem 🙏🏼
@beatrixx123 keby si prepisovala na seba ako dedič od poplatkov si oslobodená, len poistku prehadzuješ. Takto si poplatky s prepisom bude hneď hradiť nový držiteľ. Ako píšeš - prepis na teba ak auto nechceš a následný predaj a prepis je úplne zbytočný krok a vôbec nie je povinný.
@beatrixx123 nemusíš prepisovať na seba.. Ja som to riešila pred 4 rokmi s tym, ze sme sli obaja na políciu kde som ja predkladala papiere z dedičského a rovno to prepisali na kupujúceho bez toho aby to bolo oficiálne napisane na mna 😊 netreba potom zabudnúť aj na poistku
@beatrixx123 Aj mne to prišlo zbytočne ale na polícii mi to tak odprezentovali
@vanda323 nemusíte dala som splnomocnenie na koho odhlásiť a s dedičského papier a nemusela som vôbec na seba