Môžem zaplatiť pokutu mimo exekučného rozkazu?

lubikan
17. jan 2012

Ahojte,potrebujem surne poradit...prisiel mi papier od exekutora,ze som nezaplatila pokutu ,tak to dali exekutorovi...teraz prezeram cisla uctov,nenasla som...a vobec si nepamatam,ci som to platila sekom...ide len o 10 €....a poplatok exekutorovi je 50 €...mozem tu pokutu zaplatit mimo exekutora tak,ze chytro poslem tych 10 € tam kam som "akoze" mala zaplatit pred dvoma rokmi?aby som sa vyhla tomu poplatku 50 €?..pretoze si naozaj nepamatam,ci som to zaplatila,ci nie...

sisaha
17. jan 2012

bohuzial, uz ked to riesi exekutor, tak musis zaplatit vsetko...

lutia
17. jan 2012

ano je to pravda musis to zaplatit vsetko a v co najkratsom case lebo potom sa ti to len navysi, alebo skus si vsetko pozriet ci si to uz nezaplatila a ak ano tak treba fotokopiu seku poslat cim skor exekutorovi - bud ako namietky

tea333
17. jan 2012

ak to sup sup najdes, posli mu to. ak o tom nemas papier, tak rychlo zaplat, co exekutor ziada, lebo sa ti to bude zbytocne navysovat. ono je neskoro riesit to v tomto stadiu.

lili_mia
17. jan 2012

prišiel ti papier od exekútora, ale nespomínaš, či si bola vôbec danou spoločnosťou, kde si dlžná tých 10€ oslovená, že meškáš s platbou a určite sa to muselo diať nejaký ten mesiac .. ak si na to nepamätáš, či si vôbec nebola vyzvaná na zaplatenie, až teraz exekútorom, tak chod za exekútorom a tam si pozisťuj .. bohužiaľ, v dnešnej dobe to skúšajú všetci .. aj cez vymyslené pokuty .. takže všetky kópie platieb so sebou a pozrite sa na to spolu

luciferova
17. jan 2012

musela si si vsimnut niekolko vyziev, potom ti muselo dojst domov upovedomenie o zacati exekucie, exekutor neni duch, ze sa zjavi znenazdajky. ak ti uz ale prisiel prikaz, tym 50e sa nevyhnes, exekutor ma na ne pravo. kazdopadne vsak treba ist za nim a dohodnut sa. vela stastia 🙂

sue
17. jan 2012

Bohužiaľ dievčatá neraz som sa stretla s tým, že :

1. spoločnosť ktorej dlžíte peniaze nevyužila všetky prostriedky (zákonné samozrejme) na to, aby Vás upozornila na to, že meškáte s platbou
2. exekútor si naúčtoval neprimerane vysoké trovy (je zákon, kjtorý presne stanovuje koľko si exekútor môže napočítať...bacha na to)
3. ak to bola pokuta, ku ktorej si dostala šek, kľudne sa mohlo stať, že došlo k omylu a aj ak si ju zaplatila, majú v tom bordel a platba bola nesprávne priradená...

...a úplne na záver, aj keď ste v práve, aj tak nakoniec neostane nič iné ako zaplatiť a v lepšom prípade súdnou cestou žiadať o nápravu, resp. zníženie exekútorových poplatkov...

ejuska79
17. jan 2012

nie, neda sa to....jedine ak by si nasla sek, ze to bolo zaplatene....robila som koncipientku u exekutora po skonceni VŠ.. a bohužial ani námietky proti trovám konania by som nepodávala, je tam totižto sudny poplatok, namietky treba poslat do 3 dni od dorucenia upovedomenia o zacatí exekucie a 50 eur je aj tak minimum (teda zo zákona o odmenovaní exek - odmena + náhrada vynaložených nákladov)... je tu este moznost podat námietky voci exekucii do 14 dni od dorucenia upovedomenia, ale to si treba nastudovat a tiez su spoplatnene sudnym poplatkom...takze by som to radsej co najskor uhradila, kym sa exekutorovi nezvysia trovy a nezacne(aj kvoli takejto sume) blokovat ucty a podobne...banky potom odmietaju davat uvery a podobne, lebo uz na vas bola exekucia...

romea
18. jan 2012

Na tvojom mieste by som išla za exekútorom, tam si pozisťovala či daná spoločnosť poslala najprv šek na zaplatenie pokuty, či to je oprávnené. Ak áno, môžeš hneď na mieste zaplatiť danú pokutu u exekútora aj s predbežnými trovmi. Vzdáš sa odvolania, teda ak s tým budeš súhlasiť, tým pádom budú menšie ex.trovy. Vyžiadaš si od exekútora vyúčtovanie predbežných trov, vzhľadom na to, že exekútor nebude mať skoro žiadne náklady zaplatíš z 50 eura tak max. 10 (zákonná odmena v riadnom čase je 10% a nejaké tie náklady na poštu), hlavne tam treba ísť, aby si neplatila ešte viac

katmi
18. jan 2012

pokial je to u exekutora, exekucnym trovam,co v tvojom pripade cini 50€ sa nevyhnes.. take,ako si popisala ty, taka moznost tu uz neexistuje..

kkristin
18. jan 2012

Nie uz nie, bohuzial, ale ked to vyplatis v nejakom stanovenom termine (neviem presny pocet dni, malo by to byt na exekucnom prikaze) tak nebudes platit plne trovy exekucneho konania, ale len v nejakej casti...

katka8351
25. okt 2012

Ejuska79, na tvojom mieste by som nepodavala informacie, ak si si nie si ista. Proti trovam exekucie mozes podat namietky a nie je tam sudny poplatok, ten je pri namietkach proti exekucii samotnej od 66 EUR.
Takze nestras ludi a nenahravaj exekutorom, trovy su velmi casto nadhodnotene a exekutori zneuzivaju, ze ludia nepoznaju svoje prava.
Treba sa branit.

erika160669822
20. nov 2012

Ja som v roku 2001 ostala dlzna zdarvotnej poistovni co som ale nevedela.Potom mi prisiel sek na 60e ktory som zalozila a potom mi uz doslo od exekutora 250e.A splacam a splacam ako blba.Toto je nas stat.

dupinka
22. nov 2012

ak je to uz predmetom exekucie, exekucne konanie zacina dnom, kedy ten opravneny (ten, komu dlhuju peniaze) poda exekutorovi navrh na vykonanie exekucie. A preto aj ked po doruceni Upovedomenia o zacati exekucie od sudneho exekutora uhradite dlznu sumu, sudny exekutor ma narok na odmenu a nahradu trov exekucie, co vysledkom zavisi aj od stadia konania, o aku sumu ide...
Nikto nerobi svoju robotu zadarmo. Ale zase, niekedy je dobre nechat odmenu exekutora skontrolovat sudom, lebo niektori si tie trovy umelo navysuju a realne ukon envykonali, prip. zapocitaju aj to, co im nepatri.