Môžem si partner vziať OČR na deti, ktoré nie sú jeho?

29. sep 2021

Ahojte... Nevyznám sa v tomto smere ake su zákony co komu prilieha a nie...mam dve deticky ktoré nemám s terajším partnerom.. Ked su choré a mne sa nedá ostať doma z prace ake ma on možnosti aby s nimi ostal? Ma nárok na nejakú pnku s nimi, očerku? Ci len dovolenku pripadne pnku sám na seba... Original otec sa nehrnie a ja mam prácu takú, ze som rada, ze ju mam a ked ostanem doma tak chybám ako koleso na aute 🤣ďakujem za rady

sasa1310
29. sep 2021

Pn má každý len sám na seba. OČR nemôže na cudzie deti. Iba na svoje alebo osvojené súdom

klarissa25
29. sep 2021

On nemôže na ocr pokiaľ deti nie sú jeho

fiafia
29. sep 2021

Terajší partner nemôže, len bio otec. Mali schváliť,že by mohli byť aj starí rodičia ale či to tak je neviem🤔

autor
29. sep 2021

@fiafia to sa týkalo rodičovského príspevku myslím.

autor
29. sep 2021

Ďakujem baby 🙃

fiafia
30. sep 2021

Nie myslím ocr. Raz sa mi nedalo ostať doma a chcela byť s malou mama, nedalo sa. No dr vravela,že od apríla by už ocr na dieťa mohol poberať aj starý rodič.

sasa1310
30. sep 2021

@fiafia očr na vnúča sa už dá dávno

fiafia
30. sep 2021

@sasa1310 neviem. Chcela som tak s mamou na začiatku roku a v robote to neuznali 🤔 že len rodič

sasa1310
30. sep 2021

@fiafia a čo má robota s tým hlavne, keď to prepláca sociálna poisťovna? Nič. Zamestnávateľ nie je od toho či uzná alebo nie. Nešiel náhodou o paragraf? návštevu lekára na 1 deň, lebo tam je to tak ako píšeš.

fiafia
30. sep 2021

@sasa1310 to ja neviem čo s tým má robota ale je tak ako píšem. Vedúca to neuznala,že nieje rodič 🤔 čo mala robiť? Postaviť sa vrchnej? Tak som musela ostať ocr ja a vzniklo s tým kopec problémov

sasa1310
30. sep 2021

@fiafia vedúca nech si naštuduje zákony. Okrem toho vedúca alebo vrchná o tom nemá čo rozhodovať. Na to je personálne oddelenie a ako píšem vyššie. Nárok na OČR má aj starý rodič a nerozhoduje o nároku zamestnávateľ ani vedúca, ale rozhoduje o tom sociálna poisťovňa