Môžem si nechať svoje rodné priezvisko na dokladoch, keď som prijala manželove a nechala si aj svoje tzn. mám na sobášnom liste dve priezviská.
Po svadbe sme dostali kovid a dosť dlho som bola mimo a teraz sme už na dovolenke, takže, keď sa vrátime z dovolenky bude už viac ako mesiac po svadbe tak či bude problém, keď si nechám len svoje rodne priezvisko na dokladoch.
Ďakujem vám.
Akoze navzdy ci nechapem otazke ?
Musis nahlasit zmenu, idealne do 30 dni, asi za to nebudes mat pokutu ak to bude trochu neskor no ale zmenu nahlasit musis. Mas uz 2 priezviska a prve je manzelove takze doklady mas neplatne.
Mohla by si si nechat len ak by si si nechala len svoje priezvisko.. prijala si aj manzelovo a svoje tak musis ist vymenit doklady.
@marisoul17 Ano, presne nechcela som meniť nič, kvôli tomu, že už mám manželove, ale stále aj svoje tak som myslela, že to nechám tak
@amelia89 ďakujem, neviete nahodou koľko je taká pokuta? Lebo sa nestihneme vrátiť včas. Bude tomu viac ako mesiac
Musíš si zmeniť doklady, teraz máš 2 priezviska, nie len jedno. Sprav to čo najskôr, pokutu ti nemusia dať
@luliu Neviete či je to prepojené medzi úradmi? Mohli by sme ísť priamo z dovolenky, aby sme nenachádzali domov
@luliu po sobášny list myslím
Ja som pred rokom potrebovala originál sobášneho listu na nahliadnutie pri žiadosti o nové doklady😊
Nemusis si ich zmenit do mesiaca, to nikto neriesi hoci je stanovenych 30 dni. Na policii ti nikto nic nepovie ked si prides vybavit doklady aj 3 mesiace po svadbe.
Vôbec nechceš meniť doklady s priezviskom či ako? Lebo keď si prijala aj manželove priezvisko, vo všetkých registroch budeš figurovať ako osoba s dvomi priezviskami a aktuálne doklady, nekorešpondujú so skutočnosťou, čiže ak by si do budúcna chcela riešiť niečo k čomu bude treba OP nevybavis nič, lebo je kvázi neplatný.
Takže zmeň doklady, ina cesta nie je.