Môžem si nechať svoje rodné priezvisko po svadbe na dokladoch?

3. aug 2022

Môžem si nechať svoje rodné priezvisko na dokladoch, keď som prijala manželove a nechala si aj svoje tzn. mám na sobášnom liste dve priezviská.
Po svadbe sme dostali kovid a dosť dlho som bola mimo a teraz sme už na dovolenke, takže, keď sa vrátime z dovolenky bude už viac ako mesiac po svadbe tak či bude problém, keď si nechám len svoje rodne priezvisko na dokladoch.
Ďakujem vám.

marisoul17
3. aug 2022

Vôbec nechceš meniť doklady s priezviskom či ako? Lebo keď si prijala aj manželove priezvisko, vo všetkých registroch budeš figurovať ako osoba s dvomi priezviskami a aktuálne doklady, nekorešpondujú so skutočnosťou, čiže ak by si do budúcna chcela riešiť niečo k čomu bude treba OP nevybavis nič, lebo je kvázi neplatný.
Takže zmeň doklady, ina cesta nie je.

amelia89
3. aug 2022

Akoze navzdy ci nechapem otazke ?
Musis nahlasit zmenu, idealne do 30 dni, asi za to nebudes mat pokutu ak to bude trochu neskor no ale zmenu nahlasit musis. Mas uz 2 priezviska a prve je manzelove takze doklady mas neplatne.

lilinka126
3. aug 2022

Mohla by si si nechat len ak by si si nechala len svoje priezvisko.. prijala si aj manzelovo a svoje tak musis ist vymenit doklady.

autor
3. aug 2022

@marisoul17 Ano, presne nechcela som meniť nič, kvôli tomu, že už mám manželove, ale stále aj svoje tak som myslela, že to nechám tak

autor
3. aug 2022

@amelia89 ďakujem, neviete nahodou koľko je taká pokuta? Lebo sa nestihneme vrátiť včas. Bude tomu viac ako mesiac

luliu
3. aug 2022

Musíš si zmeniť doklady, teraz máš 2 priezviska, nie len jedno. Sprav to čo najskôr, pokutu ti nemusia dať

autor
3. aug 2022

@luliu Neviete či je to prepojené medzi úradmi? Mohli by sme ísť priamo z dovolenky, aby sme nenachádzali domov

autor
3. aug 2022

@luliu po sobášny list myslím

lauha21
3. aug 2022

Ja som pred rokom potrebovala originál sobášneho listu na nahliadnutie pri žiadosti o nové doklady😊

solange7
3. aug 2022

Nemusis si ich zmenit do mesiaca, to nikto neriesi hoci je stanovenych 30 dni. Na policii ti nikto nic nepovie ked si prides vybavit doklady aj 3 mesiace po svadbe.