Ahojte milé dámy. Skúšam sa poradiť tu, nakoľko mi nedvíha niekoľko dní referentka na upsvar. Kvôli podpore na ktorú mám nárok (pracujem 10 rokov) sa potrebujem zaregistrovať od 01.07.2020 do evidencie nezamestnaných. To by bolo OK, nakoľko od 01.07.2020 budem bez práce, lenže popri zamestnaní mám roky príjem aj ako osobný asistent pre zťp ľudí. Neviem, či mám nárok na evidenciu, nakoľko budú potom chcieť zdokladovať príjmy, aby ma nevyradili a prídem o dávku v nezamestnanosti. Volala som na sociálnu poisťovňu, tam mi povedali, že nárok mám, a že si mám zistiť, či môžem mať príjem aj naďalej ako osobný asistent na úrade práce. Nemáte niektorá náhodou vedomosť alebo skúsenosť, či môžem poberať naďalej príjem z osobnej asistencie? Ďakujem.
@sylvia_123 ahoj, prave riesim to isté.. ako to prosim u teba dopadlo? Dakujem🙏🏽
@kami1996 Dobrý večer, môžem poprosiť info ako to dopadlo? Práve to idem riešiť aj ja, ďakujem.
@rolika2014 Zdravim Vas, bolo to v pohode, od 1.4. Do 30.9. Som bola evidovana na urade prace ale hodiny za osobnu asistenciu som nesmela presiahnut/ respektíve zárobok a tak som tomu prisposobila odpracovane hodiny. Vacsinou som mala kazdy mesiac 43 hodín aby tento zarobok nepresiahol povolenú sumu. Takze ziaden problem, pani na urade ma na to aj dookola stale upozornovala a este som jej musela posielat vykaz o pocte hodin 🙂
@sylvia_123 popri podpore môžeš mať príjem len na dohodu a aj to len na nejakých pár hodín a do určitej sumy, inak ťa vyradia.....takže toto si pri registrácii na UPSvR zisti, či nebude lepšie pre teba po dobu poberania podpory skončiť ako osobný asistent.......