Ahojte. V októbri mi skončil rd, ale popritom som pracovala, no musela som dat koncom novembra výpoveď medzi mnou a zamestnávateľom dohodou. Teraz som evidovaná na úrade práce, každý deň mám nejaký pohovor ale zatial mi nič nevyhovuje. Môžem sa prehlásiť na zdravotku ako matka starajuca sa o dieťa do 6 rokov? Alebo musim už ostať evidovaná na úrade? Ďakujem.
Prečo?nechceš chodiť na pohovory co Ti núkajú?prídeš o možnosť spraviť si kurz, ak by si chcela po pol roku evidencie
namáš nárok na podporu? ak nie, kludne sa odhlás z UP a nahlás na ZP ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov....ale ak máš nárok na podporu, tak musíš byť evidovaná na UP ako nezamestnaná....a ako už písali baby vyššie, ak budeš zahlásená ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov, v škôlke musí byť nahlásený max na 4 hodiny....
Aha.. no momentálne mi deti uz dlhsie do školky nechodia lebo sú choré.. ale ibak chodili na celodenný pobyt do MŠ... Takže to by nebol dobrý plán...
No ja dúfam ze nebudem musieť byť na urade polroka, kurzu by som sa teda nebránila ale prácu potrebujem. . A oni mi nehľadajú nič, ja si hľadám sama , kazdy deň mám pohovor len nie je to to co hľadám.
Ale pekne ďakujem.
Evidencia nie.je povinna, pokial mas dieta v skolke na max.4 hod.mozes sa prihlasit na zdravotku a odhlasit sa z uradu.