Môžem sa odvolať na posun stavby?

18. sep 2022

Ahojte,vedeli by ste mi,prosím,povedať,ak prišlo staveb.povolenie s odvolaním sa,môžem sa odvolať na posun stavby?

Dakujem

deti95060810
18. sep 2022

napíš niečo bližšie lebo ja som nepochopila o čo ide...

autor
18. sep 2022

@deti95060810 sused stavia a mne prišiel list s nepravoplat. Stavebnym povolením a môžem sa odvolať

babovka2321
18. sep 2022

A chce stavat mimo zakonom urcenych rozostupov?

melanta
18. sep 2022

Chceš namietať, aby sused posunul stavbu? Ak už má stavebné povolenie, znamená to, že už si mala priestor vyjadriť sa. Ak si tak neurobila, to je tvoj problém. Ak si tak urobila a stavebný úrad to nebral v úvahu, tak vedz, že stavebný úrad berie pripomienky susedov v úvahu, ale nerozhoduje na základe nich. Význam má riešiť ak stavia v rozpore s povolením alebo povolenie bolo vydané v rozpore so zákonom.

autor
18. sep 2022

@melanta no ma to postavené bez právoplatného povolenia

autor
18. sep 2022
melanta
18. sep 2022

Áno, to môžeš nahlásiť na stavebnom úrade.

autor
18. sep 2022

@melanta a čo s tým mne ide o tu vzdialenosť od môjho a ich

melanta
18. sep 2022

No môžeš to nahlásiť na obecný a stavebný úrad, že dotyčný stavia v rozpore so stavebným povolením. A môžeš ich urgovať, aby s tým niečo robili. Nič viac zrejme neurobíš.

melanta
18. sep 2022

So susedom si už o tom hovorila? Prečo stavia v rozpore s povolením?

baluinka
18. sep 2022

mozes podat podnet na prislusny stavebny urad, na zaklade ktorrho vykonaju statny stavebny dohlad, kde zistia,ze stavia v rozpore s povolenim..ale poviem ti uprimne,zazraky necakaj, najpravdepodobnejsie to skonci len pokutou..