Ahojte viete poradiť som na tpp dlhodobo som bola pn a ukončila som pn . Chcem dať v práci výpoveď nakoľko nevládzem vykonávať tú prácu zo zdravotných dôvodov. Chcem sa opýtať ak dám ja výpoveď šéf súhlasí že keď dám ja výpoveď nemusim odrobiť výpovednú lehotu. Ide o to ak dám sama výpoveď môžem sa ísť prihlásiť na úrad práce a dostanem niečo . Kým si nájdem inú prácu
@evinkakub aj keď dá výpoveď ona?
@maciatkolulu samozrejme je jedno akym sposobom sa rozviaze pracovny pomer
@evinkakub teraz v decembri bol rok čo som tam na tpp . Predtým predĺžená rodičovská ale popri Tom som pracovala na dohodu
@viktoria12 ptak to treba presne prepocitat plus aka dohoda ci boli platene odvody na nezames je mozne ze podporu nedostanes
@loginexistuje a kde to viem zistiť že či som toľko odrobila
@viktoria12 všetko sa dá nájsť na nete a to, koľko si odrobila vieš hádam sama... https://www.minimalnamzda.sk/podpora-v-nezamest...
@viktoria12 poprípade ak si nie si istá koľko máš odrobené, tak si skoč do SP. Tam Ti povedia koľko máš odrobené a či budeš mať nárok
chod na urad prace a tam sa ohladom vsetkeho poinformuj. oni ti najlepsie budu vediet poradit ako postupovat. no evidovat sa mozes ale ci budes mat narok na podporu tak t je otazne, kedze potrebujes mat urcity pocet dni odrobenych
Dávku v nezamestnanosti vypláca Sociálna poisťovňa, takže informácie ohľadom dávky si zisťuj tam. Čo sa týka ukončenia pracovného pomeru zo zdravotných dôvodov treba si pozrieť zákonník práce ako máš postupovať alebo informovať sa na inšpektoráte práce. Ak donesieš potvrdenie od lekára, že konkrétnu prácu nemôžeš vykonávať, zamestnávateľ by ťa mal preradiť na inú. Ak to nie je možné, môžete ukončiť pracovný pomer, ale predpokladám, že tam výpovedná lehota ani neplatí.
@viktoria12 Ahoj, nechceš skúsiť https://www.learn2code.sk/repas ? TO funguje tak, že chodíš na kurzy,z ktorých potom máš certifikát a väčšiu šancu sa zamestnať v sektore, ktorý ti ponúka prácu na doma v rozsahu, ktorý tebe bude vyhovovať. 🙂 Mám známu, ktorá to skúsila a nevie si to vynachváliť.
A co konkretne robi.
@viktoria12 ahoj, normálne prid na urad práce, a povedz ze sa chces zaevidovať. Ak si odrobila za posledné 4 roky aspon 2 roky na tpp, mas pravo na podporu. Hned si vyplnis ziadost. Mozes ju poberat 6 mesiacov. Vyratava sa ti z platu ktorý si mala na paske. Drzim palce