Dobrý deň môžem podať trestne oznámenie keď sa mi vyhrážali že ma zabijú a polamu keď som tehotná ? To bola prvá vyhrazka teraz z každej strany tie osoby o mne šíria dosť vážne reči že dieťa ktoré čakám nie je môjho priateľa no milión správ aká som ku... ako si zaslúžim bitku a teraz mi píšu aj iný ľudia že sa mam hanbiť že za všetko čo sa stalo môžem ja že som slapka a podobne no stále takéto hnusne správy od vlastne známych a tieto veci dokola každý deň roznášajú tie dve osoby môžem podať trestne oznámenie na nich ja som už psychicky na dne každý deň plačem každý deň správy a ja som ich blokla ale oni stále píšu priatelovej sestre mame atd atd potom mojim známym mojim kamarátom všetkým a každý deň takéto správy mi chodia som v 11 tt a už mam bolesti z toho stresu stále čo mi chodia tie správy
Môžeš dať trestne, máš tam vyhrážanie a aj osočovanie či poškodzovanie dobrého mena
Môžeš, ale význam to bude mať len ak máš dôkazy - teda že to šíria tie 2osoby a aj dôkaz na tie vyhrážky zabitím...
Ak máš reálne obavy o svoj život, tak áno. Ale aj keby nie, oznám priestupok- proti občianskemu spolunažívaniu.
Môžeš podať tr.oznamenie v každom prípade, otázne je potom, keď to budi riešiť policajti, či to neskončí len ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a riešili by sa to len na úrade s nejakou pokutou alebo napomenutim.. Na to, aby to ostalo v rovine trestnej y ti bolo dobre, keby si mala vyšetrenie od Dr.psychologa psychiatra, že to na teba zle vplýva, poprip.od gynekológa správu, že sa musíš šetriť a bez stresu byť, keďže si teraz zákonom chránená osoba (tehotná), aby si mala svedkov, píšeš priateľova sestra napr. Aby si mala vytlačené sms správy, aby ti to známi aj do svedčili na polícii..
Ak mas dokazy ako napriklad spravy, tak by som ho rozhodne podala. Uz je to potom ako na policii ako to budu riesit, no zaoberat sa tym podla mna pri oficialnom podani budu musiet
Podaj trestne oznamenia, hoc myslim ze efektivnejsie by bolo keby Tvoj priatel vzal par kamaratov a tie dva osoby uzemnil. Otazka je co z toho tie osoby maju a kde je pravda.
podať môžeš - ale fakt iba ak máš správy - teda dôkazy, žiadne potvrdenia od gyn. ani psych. ti netreba, každá tehotná žena sa má šetriť a má byť bez stresu - toto nepotvrdzuje lekár a ku psychiatrovi sa nedostaneš - lebo sú dlhé čakacie lehoty a nie je to jednoduché, nehovoriac o tom, že teraz v 1. trimestri ti netreba nikde chodiť, kde je velká koncentrácia ľudí ale chráň seba i dieťa. Už len skutočnosť, že dotyčných osloví polícia a začne viesť voči ním konanie bude pre nich nekomfortné a budú sa obávať, či nebudú následne sledované ich telefóny - ako prostriedok na šírenie takýchto správ. To bude pre nich príučka - nič iné urobiť nemôžeš. A vlastne prečo taký odpor voči tebe, prečo si šlapka, prečo by to dieťa nemalo byť od tvojho priateľa - sú k tomu nejaké dôvody? alebo čo ich viedlo k tomu???
@naniki na to, aby podala tr.oznamenie jej trebaju nejaké veci, dôkazy a na to aby podala oznámenie o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu jej fakticky netreba nič... Ak by chcela, aby to šlo na vyšší level, tak je dobre mat papiere od Dr. Potom sa stupňuje aj vyšetrovanie aj sankcia... Priestupok ti polícia riešiť nebude, vypočuje svedkov a pošle to na obvodný úrad, kde dostanú páchatelia pokutu alebo len písomne napomenutie, no, no, no.. Mozu sa obávať, či nebudú sledované ich telefóny, ale keď sú len trosku zákonne učení, tak vedia, že pokiaľ sa to nevedie v rovine trestnej, nikto ich telefóny odpocuvat ani sledovať sms nebude.. A ten odpor by zaujímal aj mňa... Lebo nakoniec ak by aj podala tr.oznamenie,tak sa to môže otočiť voči nej, ak by sa všetky strany vypočuli.. Alebo by sa to prinajlepšom len zastavilo
@habibim ak by mali zákl. právne vedomie, nebudú posielať sms s takým obsahom - takže usudzujem,že nemajú. Polícia sa musí zaoberať každým podaním, ak to nemá znaky trestno-právneho charakteru - odstúpi to na priestupkové. Vyjadrenia od lekárov jej nepomôžu v klasifikácii či je to priestupok alebo trestný čin - ale som si istá, že je to priestupok, lebo nedošlo k naplneniu znakov trestného činu v zmysle trestného zákona. A už ako to polícia posúdi - to neovplyvní nikto - výsledok musí uviesť v zdôvodnení....A ako sa to môže otočiť voči nej ?Nijako......k naplneniu skutkovej podstaty došlo - už iba posúdiť,či sa jedná o priestupok alebo trestný čin.....takže netvrdím,že budú/nebudú odpočúvať telef. - ale prinajmenšom budú mať rešpekt - lebo nebudú si istí....
@naniki môže s to otočiť voči nej presne ako bolo spomenuté vyššie.. Na svetlo sveta sa vypláva veci, o ktorých tu autorka ani nepísala, lebo sa možno za ne hanbí.. Napr.dieta je od ženatého a preto tie spravy a pod. Ona aj keby podala oznámenie, a vyplavilo by sa niečo také, ona by mohla aj nakoniec stiahnuť to oznámenie... Nie malokrát som to videla a nie je málo takých prípadov... Ja si osobne myslím, že na té.oznamenie to bez dobrých dôkazov nie je a ak aj pôda oznámenie, bude to v rámci priestupku.. Toť vsjo..
Ak nemáš sms alebo nejaký dôkaz, tak je to tvrdenie proti tvrdeniu
@habibim nechcela som tu pisat úplne moje problémy nie neni ženatý ani nič len som odišla od mojich rodičov ktorý nemajú radi môjho priateľa a povedali že nechcú aby som snim mala dieťa že keď si ho nechám tak ich dcéra nejsom tak som odišla preč do garzonky aj s priateľom a bol klud a moji rodičia začali peklo robia takéto fámy dokonca ako som písala píšu aj svokre sestre všetkým takze to robia moji rodičia keď mam povedať pravdu a nechcú môjho priateľa lebo je rom
No, v prvom rade sa treba upokojiť a rozmyslieť si, či to naozaj chceš podať... Ak podas oznámenie, nie je cesty späť len preto, že sú to tvoji rodicia... Toto mi skôr príde ako priestupok proti obimcianskemu spolunažívanie, čiže budú predvlani rodicia, vypočúvaní, vypočutí všetci svedkovia, ktorých v oznámení spomenieš a skončí to na obvodom úrade, kde si môžu zavolať aj teba aj rodičov na konfrontáciu, alebo aj nemusia.. Ale je teraz otázne, prečo tolka nenávisť... Skúšala si s rodičmi o tom všetkom V KĽUDE hovoriť? Ak nechces ani ty s nimi byť v kontakte, tak ti to, či podas oznámenie, alebo nie, môže byt jedno...
no, tak tu je pes zakopaný...a dôvod ? prečo ho nechcú? Myslíš si,že ba pre to,že je róm ? Alebo preto, že napr. nepracuje, nebudete mať príjem - nie je ľahké platiť garzónku a živiť 3 ľudí, nehovoriac o tom, koľko na dieťa potrebuješ financií ( nemysím len výbavu,ale plienky, príp. umelé mlieko - ak by si nekojila a pod ).Osobne si myslím,že rodičia musia mať pádny dôvod,prečo ti bránia...áno,často rodič nie je spokojný s výberom partnera,predstavuje si niečo iné pre svoje dieťa -ale život to zariadi inak.Nepoznáme problém do hlbky,aby sme ti mohli poradiť,ja osobne by som nepodávala žiadne podania na svojich rodičov - už len z dôvodu,že ma vychovali a pripravili na život - ale je to každého vec,aký má rešpekt,úctu a etiku samotnú v sebe.Trápiš sa,lebo zrejme máš dôvod sa trápiť...to je môj názor...asi tam je ešte niečo iné, čo si nepovedala....Nemôžem sa vyjadriť,keďže celú situáciu nepoznám,ale myslím si,že dôvodom rodičov nie je predpojatosť voči rómom ako k etniku - ale k nemu konkrétnemu ( aj keby nebol róm )...a zrejme sa obávajú o tvoju budúcnosť a budúcnosť tvojho nenarodeného dieťaťa...partner pracuje ? Kto platí garzónku ? Ty si zamestnaná ?Jeho rodina - v prípade fin.problémov ti pomôže ? Z akej rodiny pochádza? Z osady alebo je to typ rómskej rodiny,kde pracujú a vzdelávajú sa? Lebo aj toto povedať je veľmi ale veľmi dôležité...Poviem ti to inak - ak by moja dcéra čakala dieťa od róma ( myslím róma v ponímaní - aký spôsob žvota žijú,ako sú vedení k zodpovednosti, aké majú návyky,ako ťa bude vedieť finančne zabezpečiť a pod....) tiež by som bola proti...nie preto,že je to róm,ale preto - že by som sa obávala jej budúcnosti. Samozrejme,nielen rómovia sú nezodpovední a vedú záhaľčivý spôsob života a pod....preto je ťažko usúdiť,prečo tvoji rodičia robia to - čo robia,ale myslím si,že musia mať k tomu nejaký závažný dôvod,nie iba to,že je róm....
@naniki pracuje ma peknú výplatu len je Róm hovorím to ako to je iba toto im vadí 😊 neni zo zlej rodiny ma maturitu aj výšku len je Róm !
Treba si to všetko premyslieť. Trestné oznámenie sa nedá vziať späť. Keď už ho raz podas, už budeš musieť stále na tom trvať. A skončí sa jedine rozsudkom alebo pôjde do stratena. Vyhradzanie zabitím, je vazne. Zvlášť, keď máš smsky. Tvoji rodičia mozu ísť realne do vazania. Predsa sa v budúcnosti môžu tie vzťahy napraviť. Či nie je šanca?
tak potom ak si zabezpečená aj finančne,nechaj veci plynúť,odstrihni sa ale nič nepodávaj,nikdy nevieš aká bude budúcnosť,predsa sú to len rodičia a myslím si,že chcú pre teba a tvoje dieťa to najlepšie.Ak uvidia,ako sa partner stará,príde dieťa - a to zvyčajne starých rodičov obmäkčí.....Je celkom ojedinelý jav v našej spoločnosti - že róm má vysokú školu a ešte aj pracuje a má peknú výplatu...je to veľmi chvályhodné.Asi bol tak vedený z rodiny a nežil v osade....čas všetko ukáže a aj to,či bolo tvoje rozhodnutie správne..ako ste spolu dlho? Ako dlho sa poznáte ?Pýtam sa preto,že mnohokrát je to tak,že žena sa zaľúbi a do istej miery má ružové okuliare a nevníma všetky skutočnosti reálne,mnoho vecí ospravedlňuje ( nehovorím,že je to tvoj prípad ) ,prehliada a iní - jej najbližší to vidia v širšom kontexte,lebo nie sú ovplyvnení emóciami...
Nie že môžeš, ale mala by si. Maj k dispozícii všetky SMS a e_maily a choď na políciu.
Uz by bolo nacase zredukovat pojem chranena osoba nakolko moja 72rocna matka sa chova ako vypalnik a obera ma o celu socialnu davku davam jej polovicu ale neprestane dovtedy pokial ju celu neminiem v jej prospech!!!Horsie je ze nieje jedina
Pri vyhrážaní sa zabitím môžeš. Ale musíš to mať písomne. Máš to v sms?