Môžem podať hodinovú výpoveď, ak mi zamestnávateľ už niekoľko mesiacov po sebe nedoručil stravné lístky?

21. feb 2022

Môžem podať okamžitú výpoveď (hodinovú výpoveď), ak mi zamestnávateľ už niekoľko mesiacov po sebe nedoručil stravné lístky (ktoré mi strháva z výplaty), výplatu posiela na niekoľko častí väčšinou po termíne (napríklad za december poslal začiatkom februára). Ďakujem.

petamich
21. feb 2022

nie nemozes, hodinovu vypoved ti nemoze dat ani zamestnavatel ak si hrubo neporusila pracovnu disciplinu, ty mozes dat iba klasicku vypoved v zmysle ZP, so standardnou vypovednou lehotou, podla dlzky pracovneho pomeru

autor
21. feb 2022

@petamich ani keď porušuje pracovnú zmluvu a nevypláca náhradu mzdy?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aliaray1
21. feb 2022

Mozes, ale len ak splnas podmienky a lehotu - hlavne par 69, 70 zak.prace. 311/2001.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
roomaa
21. feb 2022

Noooo a to tak robí len tebe, či aj ostaným zamestnancom?

autor
21. feb 2022

@roomaa všetkým, ale nikto sa zatiaľ nesťažoval okrem mňa.

majkappp
21. feb 2022

toto je skor na podanie na IP

luccija
21. feb 2022

Tiež by som písala na inšpektorát práce ako to riesit

nwnw
21. feb 2022

Neviem oficialne postupy, no asi by som napisala vypoved a tieto dovody tam uviedla a dala si to podpisat 😉. A inspektorat prace by som kontaktovala tak ci tak.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smajliica
21. feb 2022

Mojej mamine veduca meskala nejaky cas s vyplatenim marodky tak podala okamzite ukoncenie pracovneho pomeru z dovodu meskania vyplatenia nahrady prijmuz Do prace dalsi den uz nesla a mala narok na niekolko mesiacov odstupneho, vzhladom na odpracovane roky.
Mali sme rychlu (5 minut) konzultaciu s pravnikom a povedal nam nech to hlavne nenazyvame vypoved lebo pri vypovedi narok na odstupne nie je. Fakt nerozumiem aky je v tomto rozdiel, ale urcite by som to prekonzultovala s odbornikom 🤷🏻‍♀️

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz