Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dá sa počas materskej brigádovať, ak som ešte ku tomu zamestnaná? Ďakujem vopred.
@joanina23 Len si prever, ak by si chcela potom druhé dieťa (ako reťazový pôrod), lebo som niekde zachytila, že to môže ovplyvniť výšku druhej materskej.
@nina774411 Ano moze. Moze mat MD z oboch PP. Cize len pozitívne.😉
@evittam Ja som to práveže niekde čítala opačne. Ak je žena na materskej dovolenke a pracuje na dohodu, negatívne jej to ovplyvní výšku dávky pri druhej materskej (v prípade reťazového pôrodu).
Ja som pracovala pocas prvej RD na polovicny uvazok u svojho zamestnavatela.. otehotnela som s druhym, bohuzial druhu matersku mi vypocitali uz len z toho polovicneho. Cize menej ako rodicovsky. V podstate to co som zarobila tak to mi vzali z materskej. Treba taketo veci vediet dopredu 🙁
@xima Presne tak som to počula. Žena nesedí doma, ale ide si privyrobiť a je za to vlastne ,,potrestaná´´. OTRAS!!!
Ani ti nehovorim aka som bola z toho nestastna ked som sa to dozvedela. Obvolala som asi vsetkych na uradoch, no nic s tym nevedeli robit. Ako vravis, otras. Fakt keby som vedela ostanem normalne doma a mala by som normalne matersku
@nina774411 Zakon, paragraf poprosím. Ak pracuješ na dohodu na pravidelny príjem a splnis podmienky nároku na MD z viacerých PP tak z každého mozes požiadať o MD. Ty pises pravdepodobne o negatívnom dopade na podporu.😉
A odporúčam ak si len niekde nieco niekedy čítala tak nerozdavat rady ked tomu nerozumies.
@evittam Ano, ved prave to vravim ze ak sa do toho clovek nevyzna tak nevie. Ja neviem vsetky paragrafy, ako ty napr, ked s tym pracujes. Bohuzial nikde som sa neinformovala predom. Cize som myslela ze ak som stale zamestnana u svojho zamestnavatela tak budem mat normalne matersku ako prvu. Toto som ozaj nevedela ze uz mi to budu vyoocitavat z toho polovicneho uvazku.
A mne pp neskoncil, ja som bola vedena normalne ako zamestnanec aj pocas materskej a rd
@evittam Moja zlatá, ja som nikomu neradila!!!!! Ešte raz si prečítaj môj prvý koment 🙂 Napísala som, aby si preverila.. to je trošku rozdiel..
@nina774411 V poriadku. Tak ma preverene.😉 Ty si to tu napisala 2x ako hotovú a jasnu vec preto som reagovala na tvoje zavádzajúce informácie. To je vsetko. Nevyskakuj.
@evittam Ja vyskakujem? Sa nauč komunikovať s ľuďmi... Vyskakovať na mňa si začala Ty. Dalo sa to aj normálnejšie napísať.
@nina774411 Ja komunikujem s dospelými-teda dúfam. Slusne som ta upozornila na zle informacie. Nikde nevyskakujem.
Tiez som si nevsimla zeby @nina774411 davala rady. Napisala len nech si to preveri. Clovek co sa v tom nevyzna moze skoncit ako ja, asi mala na mysli prave taky pripad
@xima Jj, blbo som sa vyjadrila. Chcela som len dobre, aby si pani preverila. Už v tom mám jasno aj ja 🙂 Nič sa nedeje, je piatok, krásny deň 🙂
@joanina23 Ano dá