Môžem počas materskej brigádovať?

joanina23
25. júl 2019

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, dá sa počas materskej brigádovať, ak som ešte ku tomu zamestnaná? Ďakujem vopred.

evittam
25. júl 2019

@joanina23 Ano dá

nina774411
26. júl 2019

@joanina23 Len si prever, ak by si chcela potom druhé dieťa (ako reťazový pôrod), lebo som niekde zachytila, že to môže ovplyvniť výšku druhej materskej.

evittam
26. júl 2019

@nina774411 Ano moze. Moze mat MD z oboch PP. Cize len pozitívne.😉

nina774411
26. júl 2019

@evittam Ja som to práveže niekde čítala opačne. Ak je žena na materskej dovolenke a pracuje na dohodu, negatívne jej to ovplyvní výšku dávky pri druhej materskej (v prípade reťazového pôrodu).

xima
26. júl 2019

Ja som pracovala pocas prvej RD na polovicny uvazok u svojho zamestnavatela.. otehotnela som s druhym, bohuzial druhu matersku mi vypocitali uz len z toho polovicneho. Cize menej ako rodicovsky. V podstate to co som zarobila tak to mi vzali z materskej. Treba taketo veci vediet dopredu 🙁

nina774411
26. júl 2019

@xima Presne tak som to počula. Žena nesedí doma, ale ide si privyrobiť a je za to vlastne ,,potrestaná´´. OTRAS!!!

xima
26. júl 2019

Ani ti nehovorim aka som bola z toho nestastna ked som sa to dozvedela. Obvolala som asi vsetkych na uradoch, no nic s tym nevedeli robit. Ako vravis, otras. Fakt keby som vedela ostanem normalne doma a mala by som normalne matersku

evittam
26. júl 2019

@nina774411 Zakon, paragraf poprosím. Ak pracuješ na dohodu na pravidelny príjem a splnis podmienky nároku na MD z viacerých PP tak z každého mozes požiadať o MD. Ty pises pravdepodobne o negatívnom dopade na podporu.😉
A odporúčam ak si len niekde nieco niekedy čítala tak nerozdavat rady ked tomu nerozumies.

evittam
26. júl 2019

@xima Lenže ty si pracovala u toho istého zamestnávateľa a povodny PP skoncil. To je rozdiel a velky. Nakolko ak by ti trval povodny PP a pracujes na dalsi z oboch mozes žiadať o MD.

xima
26. júl 2019

@evittam Ano, ved prave to vravim ze ak sa do toho clovek nevyzna tak nevie. Ja neviem vsetky paragrafy, ako ty napr, ked s tym pracujes. Bohuzial nikde som sa neinformovala predom. Cize som myslela ze ak som stale zamestnana u svojho zamestnavatela tak budem mat normalne matersku ako prvu. Toto som ozaj nevedela ze uz mi to budu vyoocitavat z toho polovicneho uvazku.

xima
26. júl 2019

A mne pp neskoncil, ja som bola vedena normalne ako zamestnanec aj pocas materskej a rd

evittam
26. júl 2019

@xima No ale len na ten polovicny PP a preto ti z neho bola pocitana MD.

nina774411
26. júl 2019

@evittam Moja zlatá, ja som nikomu neradila!!!!! Ešte raz si prečítaj môj prvý koment 🙂 Napísala som, aby si preverila.. to je trošku rozdiel..

evittam
26. júl 2019

@nina774411 V poriadku. Tak ma preverene.😉 Ty si to tu napisala 2x ako hotovú a jasnu vec preto som reagovala na tvoje zavádzajúce informácie. To je vsetko. Nevyskakuj.

nina774411
26. júl 2019

@evittam Ja vyskakujem? Sa nauč komunikovať s ľuďmi... Vyskakovať na mňa si začala Ty. Dalo sa to aj normálnejšie napísať.

evittam
26. júl 2019

@nina774411 Ja komunikujem s dospelými-teda dúfam. Slusne som ta upozornila na zle informacie. Nikde nevyskakujem.

xima
26. júl 2019

Tiez som si nevsimla zeby @nina774411 davala rady. Napisala len nech si to preveri. Clovek co sa v tom nevyzna moze skoncit ako ja, asi mala na mysli prave taky pripad

nina774411
26. júl 2019

@xima Jj, blbo som sa vyjadrila. Chcela som len dobre, aby si pani preverila. Už v tom mám jasno aj ja 🙂 Nič sa nedeje, je piatok, krásny deň 🙂