Môžem poberať OČR, keď mi dieťa opatruje mama?

3. apr 2024

Ahojte,

Mam 2 r.dcerku, zvažovali sme ju dat do súkromnej škôlky, ale rozhodli sme sa ze sa bude par mesiacov starať moja mama. Dcérka ochorela, ja mam normálnu pracovnú zmluvu. Chcem sa spýtať ci môžem ísť s nou na očr aj keď nenavstevuje zariadenie. Vždy som mala očr na dieta spojené so skolkami, ale kolegyňa mi tvrdí, že nie, že ocr mi bude uznaná pediatria a aj vyplatená a môžem ju čerpať aj na dieta ktoré nenavstevuje zariadenie.

Ďakujem.

petamich
3. apr 2024

ak chodis do prace, tak ano samozrejme mozes zostat doma s dietatom na OCR

3009
3. apr 2024

Ale nemôžeš brať OČR a chodiť do práce.

luliu
3. apr 2024

Samozrejme, že môžeš byť s dieťaťom počas choroby doma a bude ti vyplatená ocr

autor
3. apr 2024

Samozrejme budem s dcérkou doma ja plus ocr, ďakujem pekne.

mogaa
3. apr 2024

len OČR ti lekár zrejme nedá len tak....náš pediater chce dieťa vždy vidieť a keď reálne zhodnotí že ano dieťa je choré, vypíše OČR

bublinka1426
3. apr 2024

ked robis, mas narok

tatiana56
4. apr 2024

Máš nárok na OCR, ale musí to byť iná zmluva než z ktorej si poberala materské. Nemôžeš z jedného nemocenského poberať RD aj OCR

luliu
4. apr 2024

@tatiana56 prosím ťa nepíš tu kraviny. Ona nie je na MD, ona pracuje a teda má nárok na ocr a aj zo zmluvy z ktorej čerpala MD. A RP nie je dávka z nemocenského poistenia, teda môže čerpať aj RP aj OCR

tatiana56
4. apr 2024

@luliu vážne? Skus si prečítať poradňu s otázkou Pracujem na čiastočný úväzok a zároveň som na rodičovskej dovolenke. Môžem poberať OČR?

candii
4. apr 2024

@tatiana56 o čom krutis? Spominas RD, matersku.. nemocenskú .. ty v tom mas riadny gulas sama 🫣

luliu
4. apr 2024

@tatiana56 nemusím si nič čítať, môže normálne poberať ocr
A keď niekto takéto niečo radil v poradni, tak je to amatér, ktorý by nemal na tomto fóre radiť

tatiana56
4. apr 2024

@candii okej pardon moja chyba co sa týka dvoch pismen RD, ale OCR môže brať iba ak ma novu pracovnú

valise
4. apr 2024

@tatiana56 otazka znela, ci moze poberat OCR ak nema dieta umiestnene v skolke/jasliach, ale stara sa on babka. Matka teda nie je na RD, ale je riadne zamestnana, dieta je chore a chce s nim ostat na OCR.

tatiana56
4. apr 2024

@valise áno, ale keď ma 2 roky tak asi je aj na rodičovskej ci ? Pripadne áno môže byť otec na MD a vtedy nieje žiaden problém

candii
4. apr 2024

@tatiana56 nemáš pravdu.

tatiana56
4. apr 2024

@autorka prosím napíš potom ako to dopadlo

luliu
4. apr 2024

@tatiana56 nemyl tu ostatných, pochop, že píšeš hlúposti. Môže ísť na ocr, ak pracuje a kľudne na tú istú zmluvu. Naco radis, keď nemáš ani sajnu?

letfenixa
4. apr 2024

@tatiana56 pracujem od synovych 13 mesiacov, do 3 rokov sa oňho starala moha mama (zväčša), poberala som RP a keď bol chorý, bola som s ním na OCR.

zuzanockamt
4. apr 2024

@tatiana56 Píšež hlúposti. Normálne pracuje, poberá RP a môže ísť s dieťaťom na OČR.